11-10-2018

OutSystems benoemt Tim MacCarrick tot CFO

Deel dit bericht

OutSystems, leverancier van het gelijknamige Low-Code-platform voor applicatieontwikkeling, heeft Tim MacCarrick (52) aangesteld als Chief Financial Officer. MacCarrick was eerder als CFO en Chief Operational Officer actief bij verschillende Fortune 1000-ondernemingen zoals Xerox, Crane Co, De Lage Landen en recentelijk Qlik.

De benoeming van de nieuwe CFO vindt plaats op een belangrijk punt in de geschiedenis van OutSystems. OutSystems haalde recentelijk 360 miljoen dollar op aan kapitaal tijdens een investeringsronde die door KKR en Goldman Sachs werd geleid. De waarde van het bedrijf komt daarmee op ruim 1 miljard dollar te liggen.

“We hadden behoefte aan een CFO die ons kon helpen om munt te slaan uit de legio kansen die we in de markt zien”, zegt Paulo Rosado, CEO van OutSystems. “Tim biedt de perfecte combinatie van ervaring bij beursgenoteerde bedrijven, operationele uitmuntendheid en een mensgerichte leiderschapsstijl die naadloos op onze bedrijfscultuur aansluit. Het is ons een groot genoegen om hem binnen ons managementteam te verwelkomen.”

“Ik zie het als een voorrecht om aan de slag te gaan bij een razendsnel groeiend technologiebedrijf met een fantastische bedrijfscultuur”, zegt MacCarrick. “OutSystems is een bedrijf dat een transformatie teweegbrengt in de wereld van software. Het is een uiterst innovatieve en disruptieve speler met een meer dan rooskleurige toekomst.”

De benoeming van MacCarrick volgt na diverse uitbreidingen van het managementteam, de Raad van Bestuur en de Raad van Advies. Zo is Bill Macaitis, de voormalig CMO van Slack en Zendesk onlangs toegetreden tot de Raad van Advies. Nieuwe bestuursleden die dit jaar werden aangesteld zijn:
• Stephen Shanley, directeur bij KKR;
• Christian Resch, managing director bij Goldman Sachs;
• John Kinzer, voormalige CFO van HubSpot;
• Tom Schodorf, industry advisor en voormalig topman van Splunk Inc.

Company:

OutSystems

Partners