05-08-2019

Celonis benoemt Marcell Vollmer tot Chief Innovation Officer

Deel dit bericht

Celonis heeft aangekondigd dat Dr. Marcell Vollmer is aangesteld als Chief Innovation Officer. De focus zal in deze rol liggen op het ondersteunen van zowel de go-to-market teams als de klant- en partnerrelaties, waarbij zijn ervaring en directie-ondersteuning van grote waarde zijn.

Als voorvechter van de meerwaarde van process mining bij het toewerken naar een superfluid enterprise, vormt Vollmer het ideale boegbeeld van deze ontwikkeling. Vollmer stond voorheen zelf aan het roer van bedrijfsprocessen.

"Celonis sprak me als snelgroeiend bedrijf meteen aan, mede vanwege de baanbrekende innovatie die de bedrijfswaarde van bedrijven kan verveelvoudigen. Als pionier en marktleider op het gebied van process mining verslaat Celonis met hun veelzijdige platform traditionele manieren van procesverbetering, en boekt zo sneller resultaat", aldus Dr. Marcell Vollmer, Chief Innovation Officer bij Celonis. "Ik kijk er naar uit om samen met klanten en partners hun belangrijkste bedrijfsproblemen aan te pakken."

SAP Ariba
Vollmer heeft veertien jaar bij SAP gewerkt. In zijn rol als Chief Digital Officer bij SAP Ariba hielp hij bedrijven wereldwijd bij het versimpelen van de inkoop- en toeleveringsketen. Daarvoor was hij Chief Procurement Officer bij SAP, waar hij leiding gaf aan meer dan 200 professionals en hij een shared services-team oprichtte. Daarvoor bekleedde hij strategische rollen bij SAP, op project- en strategiegebied.
Voordat Vollmer aan de slag ging bij SAP, werkte hij voor DHL Express als manager bij verschillende integratieprojecten op het gebied van financiën, controlling en HR. Hij behaalde zijn graad in economie aan de Universiteit van Hamburg in Duitsland.

Partners