15-11-2023

Celonis neemt AI-gedreven softwareleverancier Symbio over

Deel dit bericht

Celonis neemt Symbioworld over, een leverancier van AI-gedreven Business Process Management software. Daarnaast lanceren de bedrijven de verbeterde versie van de Process Cockpit, die real-time procesinzichten samenvoegt met data verzameld door Symbio in een geïntegreerde ervaring.

Organisaties kunnen medewerkers een verenigde end-to-end proceservaring bieden voor het implementeren van best practices in processen, afgestemd op real-time prestatiemetingen en monitoring. In plaats van processen geïsoleerd te ontwerpen en vervolgens te stroomlijnen, kunnen organisaties processen nu optimaliseren door middel van een op data gebaseerde, systeemonafhankelijke aanpak. Dit begint met het analyseren van de huidige processen, hoe die werken, en hoe die zich met elkaar verhouden. Zo kunnen gebruikers hun ideale proces ontwerpen op basis van data uit de praktijk.

Organisaties kunnen vervolgens verbeteringen aanbrengen zoals het verwijderen van onnodige stappen, het vereenvoudigen van het proces, en het standaardiseren of automatiseren van taken om efficiënter en effectiever te worden. Bovendien zorgt constante controle en vergelijkingen met het ontworpen proces voor het identificeren van afwijkingen en de garantie van naleving.

Deze nieuwe mining-first benadering bij het ontwerpen van processen zorgt voor consistente procesverbetering die gebaseerd is op data in elke fase van de levenscyclus. Voor systeemtransformaties, waarbij procesanalyse en modellering een cruciale rol spelen, is deze aanpak essentieel voor de nauwkeurigheid en precisie wat betreft procesinzicht. Dit beperkt onverwachte risico’s bij de overgang van systemen en maakt de verandering voor zakelijke gebruikers eenvoudiger.

Gezamenlijke productervaring
De nieuw ontworpen en geoptimaliseerde processen zijn beschikbaar voor alle medewerkers via Symbio’s Navigator, volledig geïntegreerd in Microsoft Teams. Celonis en Symbio presenteren daarnaast een verbeterde versie van de Process Cockpit, om deze ervaring nog krachtiger te maken. Hiermee kunnen zowel managers als medewerkers de volledig begeleide systeem- en procestransformatieprogramma’s aansturen en tegelijkertijd de prestaties en adoptie in real-time monitoren. De Process Cockpit is beschikbaar in beta en wordt al gebruikt door een aantal geselecteerde klanten.

Beter inzicht op procesintelligentie
Celonis is de ideale ondersteunende laag voor opkomende technologieën als AI. Het biedt assistenten gebaseerd op GenAI met een gestructureerde basis voor procesdata en noodzakelijk inzicht in de bedrijfsprocessen. Zo kunnen ze effectief worden ingezet in de onderneming.

Procesontwerpen en -documentatie bevatten institutionele kennis over waarom processen lopen zoals ze lopen. Denk aan de stappen, procedures, risico’s en mensen die betrokken zijn bij het onboarden van nieuwe leveranciers volgens de ESG-richtlijnen. Door het combineren van de enorme hoeveelheid procesinformatie in dit soort modellen met de uitgebreide proceskennis die Celonis heeft verzameld de afgelopen tien jaar, ontstaat er een compleet nieuwe klasse van procesintelligentie. Dit is ongeëvenaard in nauwkeurigheid en uitgebreidheid, waardoor het zich duidelijk onderscheidt op de markt.

Partners