26-11-2019

Automation Anywhere kondigt investering van 290 miljoen dollar aan

Deel dit bericht

Automation Anywhere, aanbieder in Robotic Process Automation (RPA), heeft aangekondigd dat het 290 miljoen dollar heeft ontvangen in een Series B-financiering. Het bedrijf heeft nu een waardering van 6,8 miljard dollar. De financiering werd geleid door Salesforce Ventures met aanvullende financiering van bestaande investeerders, waaronder Softbank Investment Advisers en Goldman Sachs.

Het investeringskapitaal moet Automation Anywhere helpen haar visie te versnellen om klanten in staat te stellen end-to-end bedrijfsprocessen te automatiseren. Het bedrijf wil de kloof tussen de front- en backoffice overbruggen met een door kunstmatige intelligentie aangedreven intelligent automatiseringsplatform. Bovendien zal de financiering de focus van het bedrijf op het verbeteren van de mens-tot-bot samenwerking bevorderen.

Een jaar geleden kondigde Automation Anywhere de Serie A-investering van 550 miljoen dollar aan van SoftBank Investment Advisers, General Atlantic, Goldman Sachs, NEA, World Innovation Lab en Workday Ventures. De nieuwste financiering van Salesforce Ventures en andere investeerders is volgens Automation Anywhere een bewijs van haar positie in de RPA-sector.
RPA is volgens Gartner de snelst groeiende bedrijfssoftwarecategorie geworden.

Automation Anywhere lanceerde haar Salesforce Connector op de Salesforce AppExchange marktplaats en brengt haar automatiseringsplatform naar Salesforce-gebruikers via vooraf gebouwde softwarebots. Dit stelt een medewerker van een klantenservice in staat om tijdens een live klantgesprek hulp te krijgen van een aanwezige RPA-bot.

Partners