28-04-2020

ABBYY benoemt Robert Youngjohns als bestuursvoorzitter

Deel dit bericht

ABBYY heeft brancheveteraan Robert Youngjohns benoemd als bestuursvoorzitter. Hij zal in deze rol samen met de CEO en het managementteam werken aan de wereldwijde groei- en uitvoeringsstrategie van ABBYY.

Youngjohns werkte eerder vanuit Silicon Valley bij Hewlett Packard Enterprise (HPE) als Executive Vice-President en General Manager van HP Software. Hij speelde een belangrijke rol bij de fusie van de softwareactiviteiten van HPE en Micro Focus, waarmee negen miljard dollar was gemoeid. Hij was tevens lid van de Executive Council van HPE. Daarvoor was hij voorzitter van Microsoft Noord-Amerika. Daarnaast vervulde hij senior-managementfuncties bij Callidus Cloud, Sun Microsystems en IBM. Youngjohns is op dit moment bestuurslid van verschillende groeibedrijven in de technologiesector. Hij behaalde een master in Filosofie van de Fysica aan de Universiteit van Oxford.

“Wij heten Robert van harte welkom in de raad van bestuur van ABBYY, nu hij komt meewerken aan een sterke groei en aan het uitbreiden van onze positie als toonaangevende leverancier van Digital Intelligence”, zegt Ulf Persson, CEO van ABBYY. “De visie en uitgebreide ervaring van Robert in het transformeren van de enterprise-softwaresector is belangrijk voor ons, nu we meer investeren in nieuwe producten en markten om ons succes als kritische speler in de digitale-transformatierevolutie te versnellen.”

Youngjohns vervangt oprichter David Yang van ABBYY, durfinvesteerder en serial entrepreneur, die ervoor koos om zijn functie als bestuursvoorzitter neer te leggen. Yang blijft lid van de raad van bestuur van ABBYY.

Partners