16-11-2020

Siemens en Celonis sluiten wereldwijd strategisch partnerschap

Deel dit bericht

Siemens Global Business Services en Celonis hebben een intentieverklaring ondertekend om een strategisch partnerschap aan te gaan. Met deze samenwerking stellen de partners klanten in staat hun interne processen in het gehele bedrijf nog sneller te optimaliseren.

In de toekomst zal de portefeuille van de twee partners klanten een end-to-end optimalisatie van hun kernprocessen bieden op het gebied van inkoop, verkoop, boekhouding en HR. Bedrijven worden bijvoorbeeld in staat gesteld om de loonadministratie en het betalingsverkeer beter af te handelen, wat een concrete en meetbare meerwaarde oplevert. Deze voordelen worden gerealiseerd door de zakelijke diensten en de moderne applicaties voor bedrijfsprocesbeheer van Siemens GBS te integreren met de EMS-technologie van Celonis.

De mogelijkheden voor procesoptimalisatie zijn gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI), die de best mogelijke oplossing voor het nemen van actie in individuele situaties bepaalt. Daarnaast beveelt het manieren aan om processen te optimaliseren zonder handmatige interventie. Tegelijkertijd leert de software organisaties voortdurend hun bedrijfsresultaten te maximaliseren.

"Onze expertise in zakelijke dienstverlening gecombineerd met de knowhow van Celonis op het gebied van process mining en executiemanagement resulteert in toepassingsoplossingen die perfect zijn afgestemd op de bedrijfsbehoeften van de klant. Dit is een nieuwe mijlpaal op weg naar een nog hogere klanttevredenheid. Ik kijk uit naar de volgende stappen in onze succesvolle samenwerking", aldus Hannes Apitzsch, CEO van Siemens GBS.

Co-CEO en Co-Founder Alexander Rinke van Celonis voegt hieraan toe: "Siemens is een iconisch bedrijf en is al jaren een van onze toonaangevende klanten. Met de lancering van ons Celonis Execution Management System tillen we nu ook onze samenwerking met Siemens naar een geheel nieuw niveau. Samen zullen we Siemens GBS en zijn klanten niet alleen in staat stellen om het Celonis EMS op schaal te gebruiken en te profiteren van de digitalisering, maar zullen we ook gezamenlijke oplossingen ontwikkelen, waarbij we onze beide unieke expertisegebieden en technologie combineren."

Partners