28-12-2020

Celonis optimaliseert verbonden processen met Multi-Event Log functionaliteit

Deel dit bericht

Celonis kondigt haar Multi-Event Log functionaliteit aan. Het Celonis Multi-Event Log is een unieke innovatie binnen Execution Management Systems die interacties tussen onderling verbonden bedrijfsprocessen automatisch analyseert en optimaliseert.

Processen vormen de kern van het vermogen van een bedrijf om te functioneren. Ondanks de miljoenen die worden geïnvesteerd in het verbeteren en digitaliseren van deze processen om prestaties te optimaliseren, slagen de meesten er niet in om de gewenste resultaten te behalen. Celonis helpt bedrijven in elke sector om beperkingen in systemen en processen weg te nemen en zo de bedrijfscapaciteit te maximaliseren. Het EMS meet de huidige capaciteit van het bedrijf, identificeert de obstakels in de uitvoering en geeft vervolgens prioriteit aan het oplossen van obstakels met de grootste impact. Het systeem stelt vervolgens de beste actie voor of automatiseert deze, waarbij in real-time wordt gehandeld om de gaten in het proces te dichten.

Mogelijkheden voor procesanalyse uitgebreid
Traditionele process mining levert waarde op voor klanten door het identificeren en wegnemen van obstakels in de uitvoering, één proces per keer. Echter, vaak heeft een knelpunt in een proces ook impact op andere processen. In een koopproces kan één enkele factuur bijvoorbeeld invloed hebben op meerdere verkooporders in het order-to-cash proces. Het is echter bijna onmogelijk om het verband te begrijpen tussen meerdere orders en hun impact op belangrijke klantgegevens, zoals tijdige levering met één proceslogboek. Het wegnemen van een obstakel in een purchase-to-pay-proces en het volledig optimaliseren van de cashflow vereist een volledig beeld dat alle onderlinge processen combineert. Dat volledige beeld wordt nu mogelijk gemaakt met het Multi-Event Log.

In het Gartner rapport ‘Market Guide for Process Mining’ van september 2020 merken analisten op: “Door de recente vooruitgang op het gebied van AI en machine learning zijn de mogelijkheden voor procesanalyse uitgebreid naar bijvoorbeeld voorspellende en prescriptieve analyse, het testen van scenario’s en simulatie. Een andere zeer interessante evolutie is het ondersteunen van de interactie tussen verschillende processen en de manier waarop processen op elkaar reageren.”

Multi-Event Log als nieuwe standaard
Celonis Multi-Log zet een nieuwe standaard in Execution Management door de optimalisatie uit te breiden naar meerdere, gelijktijdige processen. Hierdoor krijgen organisaties een volledig beeld van de obstakels in end-to-end processen, inclusief inzichten die voorheen onhaalbaar waren. Multi-Event Log is direct beschikbaar en biedt Celonis-gebruikers eenvoudig te begrijpen, visuele weergaven van de impact van knelpunten in meerdere processen.

Partners