11-03-2021

Macaw neemt Duitse digital agency netzkern over

Deel dit bericht

Het Nederlandse Macaw neemt de digitale dienstverlener netzkern over en zet daarmee versterkt in op het vergroten van haar marktaandeel in Duitsland. Dankzij de acquisitie is het bedrijf nu de grootste Sitecore-speler op de Duitse markt. De Microsoft Gold Partner beoogt daarnaast met lokale experts zijn Microsoft-business verder uit te breiden.

Eind 2019 vestigde Macaw zich op de Duitse markt dankzij de overname van B+D Interactive, een fullservicebureau voor digitale communicatie en e-business dat zich richt op awareness- en activatiecampagnes. Met het aantrekken van investeerder Avedon Capital Partners afgelopen maand kan Macaw zijn groeistrategie versneld realiseren door naast autonome groei aanverwante en aanvullende bedrijven te acquireren. Macaw wil uitgroeien tot een toonaangevende Europese speler die klanten toegevoegde waarde biedt met Microsoft- en Sitecore-technologie.

Focus op beste technologie
De digitale dienstverlener kiest bewust voor deze twee technologiepartners zodat klanten kunnen profiteren van de meest uitgebreide en onderscheidende kennis, ervaring en passie. Microsoft behoort al jaren tot de top technologiebedrijven ter wereld en Sitecore is erkend als Leader in Gartner’s Magic Quadrant for Digital Experience Platforms. Sitecore, het marketingtechnologiebedrijf, dat gespecialiseerd is in customer experience management-software, maakte in januari van dit jaar bekend een investering van 1,2 miljard dollar te hebben ontvangen voor het realiseren van groei en om het tempo van innovatie te versnellen.

In het afgelopen jaar zijn veel van onze activiteiten naar de digitale wereld verplaatst, ook het contact met prospects en klanten, en bedrijven en consumenten zijn op zoek naar manieren om makkelijk te communiceren en samen te werken. De vraag naar software die digital experiences mogelijk maakt is dan ook sterk toegenomen en blijft groeien. Volgens gegevens van McKinsey heeft dit segment afgelopen jaar in twee maanden tijd een sprong van vijf jaar voorwaarts gemaakt. De technologieën van Sitecore helpen de ervaring van klanten in de gehele customer journey buitengewoon te maken.

netzkern
Sinds de oprichting van de onderneming twintig jaar geleden, is netzkern organisch gegroeid tot 100 mensen die werken vanuit de kantoren in Wuppertal en Hamburg. Ze waren een van de eerste Sitecore-partners in de DACH-regio en hebben in die regio een van de grootste Sitecore-teams. De Sitecore Gold Implementation Partner en Microsoft Gold Partner biedt expertise op alle gebieden: van strategie en design tot ontwikkeling. Klanten als Düsseldorf Airport en RWE waarderen de toewijding, creativiteit en kennis van netzkern om steeds de beste oplossing te vinden die ze helpt succesvol te zijn.

De twee CEO’s Thomas Golatta en Daniel Schulten zullen de verdere groei van de activiteiten op het gebied van Microsoft en Sitecore in Duitsland vormgeven onder de naam ‘netzkern, part of Macaw’.

Partners