11-11-2022

Pega biedt vernieuwde low-code Robot Studio

Deel dit bericht

Pegasystems heeft een nieuwe release aangekondigd van Robot Studio, haar robotic process automation (RPA) low-code werkomgeving. De vernieuwde Robot Studio moet het voor gebruikers eenvoudiger maken om snel robotautomatisering te bouwen die bedrijfsprocessen efficiënter maken.

De markt voor RPA-software blijft snel groeien doordat organisaties op zoek zijn naar manieren om meer te doen met minder. RPA automatiseert handmatige taken die foutgevoelig zijn en medewerkers weerhouden om zinvoller werk te doen. Het bouwen en beheren van deze bots kan op zichzelf al een uitdaging zijn: een Pega-onderzoek onder willekeurige RPA-gebruikers wees uit dat het bouwen van bots in de praktijk lastiger blijkt dan verwacht. Niet gebruiksvriendelijke ontwikkelomgevingen zorgen ervoor dat het bouwen en onderhouden van bots te veel tijd kost waardoor ze niet maximaal van RPA kunnen profiteren.

De vernieuwde en gestroomlijnde UX van Robot Studio maakt het bouwen van bots snel en eenvoudig voor zowel citizen developpers als professionele ontwikkelaars. Met een nieuwe set krachtige tools en intuïtieve workflows kunnen gebruikers snel bots creëren en inzetten die helpen de productiviteit te maximaliseren, risico's te verminderen en kosten te verlagen. Robot Studio versnelt RPA time-to-value met nieuwe functies, zoals:
• Sneller automatiseren met bots: gebruikers kunnen snel van start gaan met het bouwen van hun bot door simpelweg de stappen die ze willen automatiseren live op hun scherm vast te leggen. Bijvoorbeeld een 'opzoekproces' dat in legacy-applicaties naar accountgegevens zoekt. Zodra de stappen zijn vastgelegd en geconfigureerd, maakt Robot Studio automatisch de workflow voor de gebruiker.
• Delen en hergebruik van componenten: ervaren botbouwers kunnen processen automatiseren en deze delen met andere bouwers via een nieuwe centrale opslagplaats. Dit geeft minder ervaren gebruikers de mogelijkheid om deze herbruikbare componenten in hun eigen automatiseringsprojecten op te nemen. Hierdoor kunnen ze sneller bots maken en tegelijkertijd de onderhouds- en testcycli vergemakkelijken.
• Een overzichtelijke, intuïtieve gebruikersinterface: de nieuwe Robot Studio-interface vereenvoudigt de hoeveelheid informatie die aan gebruikers wordt gepresenteerd. Zo kunnen zij makkelijker alle tools en functies vinden die nodig zijn om bots te bouwen. Nieuwe wizards en snelkoppelingen helpen gebruikers ook om sneller te navigeren.

Robot Studio is de ontwikkelomgeving voor Pega RPA, die gebruik maakt van robotica om repetitieve taken in applicaties op codeniveau te automatiseren. Dit resulteert volgens het bedrijf in schaalbare, snelle, nauwkeurige en flexibele robotautomatisering. Het werkt naadloos samen met Pega's low-code applicatie-ontwikkelomgeving App Studio, zodat gebruikers eenvoudig bots kunnen gebruiken in hun workflow-applicaties. Samen met AI-gestuurde besluitvorming en workflowautomatisering biedt Pega een compleet, intelligent automatiseringsplatform waar bots vanaf elke locatie kunnen worden uitgevoerd - op de desktop of op de achtergrond.
Robot Studio voor Pega RPA is vanaf Q4 van 2022 beschikbaar in release 8.8 van het Pega Platform.

Partners