06-05-2024

WSO2 wordt overgenomen door EQT

Deel dit bericht

WSO2 heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname door EQT. Met EQT als partner bevestigt WSO2 haar commitment aan de veranderende behoeften van bedrijven.

"We zijn verheugd om samen te werken met EQT als we beginnen aan de volgende fase van WSO2's reis", zegt Dr. Sanjiva Weerawarana, CEO en oprichter van WSO2. "Met de steun en expertise van EQT zijn we goed gepositioneerd om onze innovatieagenda te versnellen, onze wereldwijde aanwezigheid uit te breiden en bedrijven te blijven helpen zich te ontwikkelen in de digitale economie."

Sinds de oprichting in 2005 loopt WSO2 voorop in het bouwen van innovatieve software waarmee organisaties naadloos digitale ervaringen kunnen leveren. Vandaag de dag biedt het platform van WSO2 een complete set toonaangevende oplossingen op het gebied van integratie, API-beheer, identity & access management (IAM) en applicatieontwikkeling. Duizenden organisaties, waaronder honderden van 's werelds grootste bedrijven, topuniversiteiten en overheden, vertrouwen op WSO2's cloud native software as a service (SaaS) en open-source aanbod om hun digitale initiatieven te stimuleren - het uitvoeren van 60 biljoen transacties en het beheren van meer dan 1 miljard identiteiten per jaar.

EQT is een investeringsorganisatie met 242 miljard euro aan beheerd vermogen en de op twee na grootste participatiemaatschappij wereldwijd. EQT werd drie decennia geleden opgericht door de Zweedse familie Wallenberg en bezit vandaag portefeuillebedrijven en activa in Europa, Azië-Pacific en Noord- en Zuid-Amerika en ondersteunt hen bij het bereiken van duurzame groei, operationele uitmuntendheid en marktleiderschap. EQT's uitgebreide portfolio van zakelijke softwarebedrijven omvat bedrijven als IFS, SUSE, thinkproject en meer.

Company:

WSO2, EQT

Partners