24-09-2015

Eurodata: drie IT-trends die de industriebranche gaan ontwrichten

Deel dit bericht

Big data, Internet of Things en Smart Services. Dit zijn de drie belangrijkste trends die de industriebranche gaan ontwrichten. Dat stelt Eurodata, in het eBook ‘Gestroomlijnde bedrijfsprocessen met smart services’. De grenzen tussen IT, de industrie en economie vervagen steeds meer. De verbinding tussen de fysieke en virtuele wereld zorgt voor een enorme omwenteling in de industrie oftewel Industry 4.0. Om deze ontwikkeling het hoofd te bieden moeten bedrijven in de sector inspelen op deze drie trends. Hierdoor kunnen nieuwe, intelligente producten en digitaal geoptimaliseerde bedrijfsmodellen worden ontwikkeld.

Industry 4.0 verwijst naar de vierde golf van industriële veranderingen. Deze wordt gekenmerkt door het combineren van bedrijfsdata, consumenteninformatie en apparaatgegevens om ervoor te zorgen dat de juiste informatie op het juiste apparaat beschikbaar is voor de juiste persoon, en op het juiste moment. In de smart factory behoren productieonderbrekingen voorgoed tot het verleden. Elk individueel werkinstrument in het proces, bepaalt zelfstandig de volgende productiestap. Om mee te gaan met deze industriële revolutie zouden bedrijven big data, Internet of Things en Smart Services moeten gaan adopteren, anders missen zij de boot. Door middel van best practices wordt in het eBook toegelicht hoe organisaties het beste op deze IT-trends kunnen inspelen.

Jeroen van der Lugt, EMEA sales manager eurodata: “Dit zijn trends die al een tijd zichtbaar zijn, maar waar veel organisaties in de industriesector nog niet goed genoeg op inspelen. Door deze ontwikkelingen worden bedrijfsprocessen transparant en menselijke fouten ingeperkt. Zij zijn dus van groot belang voor de toekomst van organisaties. Met dit eBook wijzen we bedrijven op het belang en de impact van de laatste trends en hoe ze het beste kunnen omgaan met de uitdagingen die hiermee gepaard gaan. Het gaat hierbij niet alleen om het slim aanpakken van deze uitdagingen, maar om het bedrijf resoluut richting een kleurrijke toekomst te helpen.”

Het eBook ‘Gestroomlijnde bedrijfsprocessen met smart services’ kan hier gedownload worden.

Partners