30-09-2015

Nieuw traineeship stoomt high potentials klaar voor functie IT-integratiespecialist

Deel dit bericht

Enable-U, integratiespecialist voor veilige, digitale informatiestromen en YoungCapital, de grootste jongerenspecialist van de Nederlandse arbeidsmarkt, slaan de handen ineen om meer high potentials klaar te stomen en op te leiden voor een carrière in de IT-branche. Om dit mogelijk te maken hebben Enable-U en YoungCapital het traineeship ‘Enable-University’ gelanceerd. Dit traineeship richt zich in het bijzonder op talenten zonder ervaring als IT’er, maar die wel beschikken over een béta-achtergrond en goede communicatieve vaardigheden. Juist door deze combinatie hebben zij veel potentie om te excelleren in de IT-markt. Enable-U en YoungCapital spelen met dit partnership in op het toenemende tekort aan goed geschoolde IT-integratiespecialisten. Kandidaten die zich willen ontwikkelen tot integratiespecialist, kunnen zich aanmelden voor het traineeship.

Inhoud programma & integratiespecialisten

In enkele intensieve maanden leren de trainees de basisbeginselen van het vak, waaronder programmeren en algemene kennis van programmeertalen als C#, Java en .Net, operating systems Windows en Linux, database en netwerkkennis. Gevolgd door een opleiding in SOA principes, web services, XML en API’s. Op basis van praktijkcases gaan de trainees aan de slag met integratie- en beveiligingsprogramma’s. Daarna komen de trainees bij Enable-U in dienst als integratiespecialist, waar ze onder begeleiding van een senior consultant het geleerde direct in de praktijk kunnen brengen. Bij Enable-U wordt de kennis vervolgens verder uitgebouwd met specifieke, praktische vaardigheden die nodig zijn als integratieconsultant. Na een jaar zijn de trainees in staat om zelfstandig complexe integratievraagstukken op te lossen en deze bovendien ook helder uit te leggen aan klanten. Bij wederzijdse tevredenheid komen ze dan in vaste dienst bij Enable-U.

Frank Arts, medeoprichter en directeur van Enable-U: “Organisaties hebben te maken met steeds meer digitale data en er is sprake van een groei aan complexe informatiestromen binnen en zeker ook tussen organisaties. Enable-U helpt bedrijven en overheden om deze informatiestromen transparant, veilig en beheersbaar te maken. Op de arbeidsmarkt zijn echter nauwelijks mensen met de specialisatie die wij zoeken. Samen met YoungCapital hebben we nu de oplossing gevonden: slimme, jonge en communicatief vaardige mensen in korte tijd opleiden tot integratieconsultant. Daarnaast geloven wij ook dat een goede begeleiding van starters erg waardevol is om een duurzame arbeidsrelatie te realiseren.”

Michael Kentrop, Senior Consultant bij YoungCapital: “Ons doel is het verbinden van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Enable-University is een mooi voorbeeld van hoe we gezamenlijk jong talent opleiden om aan een sterk toenemende vraag te voldoen. Met dit traject ontstaan er nieuwe kansen voor jongeren met een bèta-achtergrond, denk bijvoorbeeld aan sterrenkundigen of werktuigbouwkundigen. In zeer korte tijd kunnen zij uitgroeien tot een volwaardige integratieconsultant en creëren zij voor zichzelf een mooie toekomst op de arbeidsmarkt. Met baangarantie en een mooi salaris!”

De aanmeldprocedure en meer informatie is te vinden op: http://www.enable-u.nl/integratiespecialist/

Partners