16-11-2015

Hewlett Packard Enterprise levert Docker oplossingen van datacenter tot cloud

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceert op DockerCon Europe een uitgebreide line-up van nieuwe oplossingen voor de Docker-omgeving.

Organisaties zoeken naar gebruiksvriendelijke middelen om applicaties snel door te ontwikkelen, te testen en te managen. Docker technologie wordt momenteel snel overgenomen door ontwikkelaars, DevOps en IT operations professionals omdat het een nieuwe manier biedt om flexibele ontwikkelmethoden te ondersteunen. Voor deze benadering hebben organisaties een hybride infrastructuur nodig waarmee applicaties en services snel en rendabel kunnen worden geleverd.

HPE onthult een relevant technologieportfolio waardoor organisaties gebruik kunnen maken van Docker. Dit helpt bij de transformatie naar een hybride infrastructuur op een hoog schaalbare, veilige en vertrouwde wijze. De nieuwe oplossingen op gebied van cloud, software, storage en services zijn:
· HPE Helion Development Platform 2.0 met ondersteuning voor Docker
· HPE StormRunner en HPE AppPulse voor Docker
· Remote Docker Swarm cluster monitoring met HPE Sitescope
· HPE Codar voor Docker
· Docker Machine plugin voor HPE Composable Infrastructure
· HPE 3PAR StoreServ en StoreVirtual Storage voor Docker
· Docker geverifieerde architectuur
· Docker Reference Guide
· Enterprise-grade Docker Support


“Containers veranderen de manier waarop applicaties worden ontwikkeld en gemanaged, ze overbruggen de kloof tussen IT en ontwikkelaars en helpen organisaties met het versnellen van hun innovatie”, aldus Martin Fink, EVP en CTO van HPE. “Hewlett Packard Enterprise omarmt de mogelijkheden van Docker en breidt ze uit met een reeks van middelen en diensten. Hiermee helpt HPE klanten bij het ontwikkelen, testen en draaien van een Docker omgeving op enterpriseschaal.”

“Tegenwoordig hebben ontwikkelaars een nieuw model nodig voor het bouwen, leveren en draaien van gedistribueerde applicaties, de bestaande infrastructuren zijn hier niet voor ontwikkeld”, aldus Nick Stinemates, VP, business development & technical alliances bij Docker. “Docker biedt directe draagbaarheid en verenigde applicatie implementatie voor elke infrastructuur, zowel op locatie als in de cloud. Docker en Hewlett Packard Enterprise stimuleren samen de ‘next generation’ van enterprise applicaties wat zorgt voor flexibele business.

Beschikbaarheid
HPE oplossingen die gebruik maken van Docker, begeleiding en services zijn nu verkrijgbaar. Lees de blog ‘Grounded in the Cloud’ voor meer informatie over het HPE Helion Development Platform 2.0 en de ondersteuning voor Docker. Bezoek de ‘Converged Data Infrastructure’ blog posts voor meer informatie over de Docker Machine plugin voor HPE Composable Infrastructure en de Docker Reference Architecture.

Partners