01-03-2016

Transporteur T.O.L. Natie vervangt COBOL door OpenEdge-gebaseerd logistiek systeem

Deel dit bericht

Internationaal transporteur van zeevrachten T.O.L. Natie is overgeschakeld van oude COBOL-toepassingen naar Organi Logistic System en Oras III. Beide toepassingen zijn gebaseerd op het OpenEdge platform van Progress.

Sinds de financiële crisis staat de logistieke sector zwaar onder druk. Door sterke interne concurrentie werken veel bedrijven nu aan tarieven die lager zijn dan 20 jaar geleden. Rendabel zijn én blijven, is dan ook een uitdaging van formaat op deze markt.

Dit geldt ook voor T.O.L. Natie, een kleine onafhankelijke firma die precies 20 jaar geleden zijn activiteiten opstartte in de haven van Antwerpen. Initieel lag de focus op lokale goederenbehandeling. Intussen is T.O.L. Natie uitgegroeid tot een succesvol internationaal transportbedrijf, dat vorig jaar als eerste Antwerpse goederenbehandelaar ook een magazijn buiten de haven opende. Het bedrijf behandelt op zijn verschillende locaties zowat 5.000 containers per jaar, goed voor een omzet van zo’n 4 miljoen euro.
Als bescheiden speler op de markt wil T.O.L. Natie het verschil maken met een directe, persoonlijke en kwaliteitsvolle service. “Meer en meer klanten zien in dat groot niet altijd beter is. Bij ons zijn ze geen nummer, maar hebben ze een gezicht. We kennen al onze klanten, en zij kennen ons”, zegt Dirk Coppens, Owner van T.O.L. Natie.  

Totaaloplossing
T.O.L. Natie gebruikt al twintig jaar de oplossingen van Organi voor zijn logistiek, boekhouding en magazijnbeheer. Enkele jaren geleden was de tijd rijp voor een volgende stap in hun relatie. Het bedrijf schakelde toen over van de oude COBOL-gebaseerde toepassingen (Bevex en ORAS II) naar Organi Logistic System (OLS) en Oras III, beide gebaseerd op het OpenEdge platform van Progress, de voorkeurspartner van Organi voor het leveren van state-of-the-art ontwikkel- en databasetechnologie.

“De COBOL-omgeving die we op dat moment gebruikten, was verouderd. Het was eigenlijk meer een tekstverwerker dan een IT-systeem, zonder functionaliteiten voor magazijnbeheer. Na een sgrondige marktvergelijking hebben we beslist om onze jarenlange relatie met Organi verder te zetten. Zij hadden toen net een nieuw systeem ontwikkeld met modaliteiten voor het boeken, beheren, opvolgen en factureren van alle stappen in de logistieke supply chain. Een grote meerwaarde was dat de boekhouding geïntegreerd is met het dossier- en douanebeheer. Andere oplossingen hadden destijds geen geïntegreerde boekhouding of werkten met externe boekhoudpakketten. Organi bood ons een totaaloplossing”, zegt Kristof De Smedt, Directeur T.O.L. Natie.

T.O.L. Natie wilde niet afhankelijk zijn van externe partners voor zijn boekhouding. Het was daarom op zoek naar een efficiënt en gebruiksvriendelijk boekhoudpakket om de administratie te vereenvoudigen en te automatiseren. Oras III is volledig geïntegreerd met OLS (adressen, klanten, leveranciers, aankoop- en verkoopfacturen, cheques, transfers) en biedt een complete boekhoudkundige opvolging.

Tags:

COBOL, OpenEdge

Company:

Progress

Partners