16-05-2016

'Double digit' groei in vacatures Big Data en IT-leidinggevenden

Deel dit bericht

Het aantal vacatures in de IT sector groeit nog steeds, maar minder snel dan in 2015. Een uitzondering is het aantal vacatures voor hoogopgeleide IT’ers dat in het eerste kwartaal van 2016 met 7 procent steeg ten opzichte van het vierde kwartaal van 2015, blijkt uit een arbeidsmarktanalyse van Yacht.

Opmerkelijk volgens Yacht is dat in het gevecht om kandidaten voor schaarstefuncties, zoals software-ontwikkelaars en database-ontwerpers en -ontwikkelaars, gemiddeld 14 procent stijging in de geboden salarissen te zien is. De sterke groei in vacatures, die 2015 kwartaal op kwartaal liet zien, vlakt af. Op arbeidsmarkt is nog steeds een groot tekort aan software-, applicatie- en web-ontwikkelaars, maar de groei in vacatures stagneert. Er is wel nog steeds 'double digit' groei in IT leidinggevenden- (22 procent), Big Data- (17 procent) en Web-, Netwerk- en IT-technici (11 procent) vacatures. Verder valt op dat de vraag naar systeemanalisten en beheerders het laatste kwartaal met 4 procent is gekrompen.

Salarisstijging
Alhoewel de groei in vraag naar software-, applicatie- en web ontwikkelaars stabiliseert, stijgen de salarissen fors met 13 procent. De schaarste in dit type vacatures blijft onverminderd groot en de markt reageert met het bieden van hogere salarissen. Dit geldt ook voor database-designers en -ontwikkelaars die zowel een sterke groei in het aantal vacatures van 17 procent maar ook in geboden salaris van (+15 procent) laat zien.

“De snelle veranderingen in de IT-sector maakt duidelijk dat het opstellen van een strategisch personeelsplan een absolute noodzaak is, om opkomende trends sneller door te vertalen naar optimale beschikbaarheid en inzetbaarheid van IT personeel in kritische functies”, aldus Okke Tissing, Business Development Manager Yacht IT.

Meer informatie: Yacht


Tags:

Arbeidsmarkt

Company:

Yacht

Partners