21-07-2016

Software AG-platform levert dataharmonisatie bij Lidl

Deel dit bericht

Supermarktketen Lidl Stiftung & Co. zet Software AG’s webMethods integratieplatform en Enterprise Service Bus in om de uitwisseling van data tussen haar winkels en landensystemen en haar centrale retailinformatiesysteem soepel te laten verlopen.

Het was voor Lidl belangrijk dat de overstap naar het nieuwe elektronische Lidl retail-informatiesysteem eLWIS (SAP) ondersteund werd door Software AG’s robuuste integratieplatform voor een snelle en soepele integratie van kassasystemen en andere bestaande systemen.

Real-time exchange
Lidl’s voorgaande integratiesoftware had zijn grenzen bereikt wat betreft het voldoen aan huidige eisen en toekomstige ontwikkelingen. Dit leverde een zeer uitdagend project op. De nieuwe oplossing moest vele verschillende systemen kunnen integreren, die tot dan toe communiceerden via point-to-point-koppelingen. De internationale uitrol van de geplande 10.000 installaties vereiste nauwgezette coördinatie. Met deze stap laat Lidl een duidelijke focus zien op de overgang van een gedecentraliseerde data-uitwisseling op winkel- en landniveau naar volledige, gecentraliseerde connectiviteit en nagenoeg real-time exchange.

Flexibiliteit
Lidl opereert in 29 landen, waarvan 27 in Europa, en heeft zo’n 10.000 winkels. Zij sturen hun data allemaal naar het centrale datawarehouse in Neckarsulm, Duitsland. De doelstelling was om een uiterst overzichtelijk en flexibel platform te ontwikkelen dat wordt ingezet in Lidl’s voornaamste IT-centrum en lokale warehouses en winkels. Het platform moest data-uitwisseling tussen alle systemen en met het SAP-platform standaardiseren. Lidl is ondertussen zelfs al in staat geweest om het integratieplatform in andere projecten en landen te hergebruiken.
Volgens Vice President IT ERP Systems René Sandführ bij Lidl is het bedrijf dankzij de flexibiliteit van webMethods in staat om meer dan 30 systemen uit Lidl’s bestaande infrastructuur te integreren in het nieuwe retailinformatiesysteem. Connectiviteit tussen alle winkels en het centrale informatiesysteem geeft Lidl in real-time toegang tot voorraadniveaus.

Meer informatie: Software AG

Partners