08-08-2016

EXIN lanceert nieuwe DevOps Master Certificering

Deel dit bericht

Internationaal Examen Instituut EXIN breidt het portfolio uit met de unieke certificering EXIN DevOps Master. Deze DevOps Master certificering bestaat uit een examen en praktijkopdrachten die tijdens een verplichte training succesvol worden uitgevoerd zodat de kunde en de competenties van de aanstaande DevOps Masters worden aangetoond.
 
De DevOps beweging groeit snel. De adoptie van DevOps in organisaties is van 66 procent in 2015 toegenomen naar 74 procent in 2016. Dit jaar zal DevOps volgens Gartner blijven evolueren naar een mainstream bedrijfsstrategie en standaarden zullen ontstaan. In de afgelopen twee jaar steeg het baanaanbod voor DevOps op Indeed.com met 75 procent en op LinkedIn groeide het aantal vermeldingen van DevOps als een vaardigheid met 50 procent.

Bewezen vaardigheden
Met deze groei zal ook de vraag naar DevOps professionals met de juiste competenties toenemen meent EXIN CEO Bernd Taselaar. "Geen enkele andere DevOps certificering richt zich op de praktijk van DevOps en de ontwikkeling van competenties, zoals de EXIN DevOps Master. Bewezen vaardigheden en competenties zijn precies wat deze groeiende markt nodig heeft."

Vraag uit de markt
De EXIN DevOps Master certificering is dan ook ontwikkeld om aan de vraag uit de markt te voldoen. Global EXIN partners zoals Hewlett Packard, Automic, Global Knowledge, Sogeti en TPS Certificate Institution in Japan verzochten deze certificering en zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling. Voorzitter van de raad van bestuur Toshio Horikiri bij TPS Certificate Institution onderschrijft de nieuwe EXIN DevOps Master. "Het is zeer nuttig, omdat het DevOps-proces niet zo eenvoudig ontwikkeld kon worden in het verleden omdat er te veel verschillende technologieën, praktijken en instrumenten aanbevolen werden. Ook werd deze bedrijfscultuur geïntroduceerd door te veel verschillende publicaties. Deze EXIN certificering zal ons zeker helpen bij de ontwikkeling van een DevOps-proces op een juiste manier. We zijn erg dankbaar te hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van dit programma."
 
Meer informatie: EXIN

Company:

Exin

Partners