08-01-2017

Prof. Tijs van der Storm - Splash Conference & Domain Specific Languages

Deel dit bericht

Eind 2016 vond de jaarlijkse Splash Conferentie plaats in Amsterdam. Het betreft een vooraanstaande academische conferentie op gebied van software engineering en programmeertalen die voor het eerst buiten Noord-Amerika werd georganiseerd en des te bijzonder dat voor die gelegenheid werd gekozen voor Nederland.

Tijdens dit congres spraken wij met prof. Tijs van der Storm, onderzoeker bij het CWI in Amsterdam en hoogleraar Software Engineering aan de Universiteit van Groningen. Wij spraken met Tijs over de internationale Splash Conferentie, waar o.a. ook OOPSLA deel van uitmaakt, en waar hij in de organisatiecommissie o.a. verantwoordelijk was voor publiciteit. Uiteraard spraken wij met Tijs ook over zijn eigen vakgebied en dat is Domain Specific Languages. Wat behelst dat precies en voor welke toepassingen zijn DSL's in het bijzonder geëigend.

Tijdens het congres heeft Tijs namens Release enkele zeer interessante en leuke interviews afgenomen met vooraanstaande academici en 'young upcoming academics and researchers'. Een daarvan bijvoorbeeld met de bedenker en architect van Scala, Martin Odersky. Hieronder staan de hyperlinks naar deze interviews:

Partners