10-03-2017

Healthcare Hackathon bundelt krachten voor snelle realisatie patiëntwens

Deel dit bericht

Op 7 en 8 april organiseert het biotechnologiebedrijf Amgen in samenwerking met BeMyApp een 24-uurs healthcare hackathon in B.Amsterdam. Hacking Healthcare brengt zorg-, IT- en andere professionals bij elkaar om in 24 uur innovatieve oplossingen te genereren waar patiënten direct baat bij hebben.

Voor het tweedaagse evenement kunnen professionals vanuit allerlei disciplines zich aanmelden, waaronder zorgprofessionals, bestuurders, designers, verzekeraars, programmeurs, onderzoekers, vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen, innovators, strategen en ondernemers. Samen bundelen ze de krachten om ideeën tot leven te brengen die het verschil kunnen maken voor de toekomst van de gezondheidszorg. Amgen faciliteert de Hacking Healthcare hackathon om gezamenlijk oplossingen te ontwikkelen waar patiënten direct baat bij hebben.
IBM stelt Bluemix en Watson beschikbaar voor alle deelnemers aan het event en verder komt Microsoft met Bot framework, Cognitive services en de Intelligence suite. Daarnaast kun je hacken met Beyond Verbal. Zij analyseren emoties aan de hand van vocale intonaties.

Drie thema’s
Tijdens de hackathon werken de teams aan oplossingen voor drie thema’s. Het eerste thema is zorgpad optimalisatie; hoe maken we de gang van de patiënt langs diverse zorgverleners inzichtelijker, zodat hij of zij beter de regie kan nemen? Andere teams onderzoeken wat augmented reality kan toevoegen. Het derde thema is herlocatie van de gezondheidszorg: hoe kan e-health ingezet worden om de zorg dichter bij de patiënt te brengen? Het winnende concept wordt met partners verder ontwikkeld. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van professionals uit de zorg en ICT.

Meer informatie en aanmelding

Partners