20-04-2017

2SQRS lanceert investeringsfonds voor veelbelovende techstartups

Deel dit bericht

2SQRS lanceert haar eerste investeringsfonds genaamd 2SQRS Venture Fund. Het is een fonds van 35 miljoen euro dat investeert in early-stage startups die actief zijn in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk en een belangrijke rol spelen in de digitalisatie binnen de domeinen E-commerce, Logistiek, Fintech, Smart City, en Internet of Things. 2SQRS is een 'human-tech' bedrijf gevestigd in Amsterdam.

Volgens CEO Xander van der Heijden van 2SQRS is de digitale mens van vandaag meer en meer technologiegedreven en eist deze realtime, intuïtieve ervaringen met technologie. “Wij focussen ons op techstartups die een gepersonaliseerde omnichannel ervaring bieden. Van nieuwe verkooppunten en interfaces zoals Virtual- & Augmented Reality, tot betaalmethodes en slimme levering van goederen. Onze formule voor het grootmaken van succesvolle startups gaat verder dan simpelweg een kapitaalinvestering doen. Wij willen de volgende golf van Europese multinationale techbedrijven bouwen. Degene die niet alleen op de nieuwe generatie van menselijke verwachtingen anticiperen, maar ook daadwerkelijk creëren.”

Groeipotentieel
Na investering werkt 2SQRS actief samen met alle geselecteerde startups van het fonds. In een unieke formule vervult het bedrijf de rol van zowel een investeerder als venture builder om het groeipotentieel te maximaliseren en te zorgen voor schaalbaarheid van de startups. Dit betekent een passende mix van strategisch advies, gewaagde designoplossingen en eventuele ontwikkelcapaciteit.

Risicospreiding
Het 2SQRS Venture Fund is opgezet in samenwerking met Ariadne Capital, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde investeringsmaatschappij. Eerder deze maand heeft Ariadne Capital het Ecosystem Economics Investment Platform (ECO2 Investment Platform) gelanceerd – een Europees ‘plug and play’ investeerdersplatform. 2SQRS is de oprichtingspartner van dit platform en tevens het eerste fonds dat gebruik maakt van deze infrastructuur. Het ECO2 Investment Platform is in het leven geroepen om het voor grote vermogensbeheerders aantrekkelijk te maken om te kunnen investeren in de groei en positieve rendementen van de Europese venture capital markt, met een gezonde risicospreiding.

Meer informatie: 2SQRS

Partners