11-02-2019

Facebook verwerft team achter blockchain startup Chainspace

Deel dit bericht

Facebook heeft een vierkoppig team van het in Gibraltar gevestigde Chainspace overgenomen via een Acqui-hiring methode. Chainspace omschrijft zichzelf als een 'planetary scale smart contracts-platform'. Met de overname wordt Chainspace naar verwachting opgenomen in de blockchain-divisie van Facebook.

Acqui-inhuren is een methode die algemeen voorkomt bij overnames van startups, om medewerkers met kennis te verwerven, zonder dat er echt interesse is in product of diensten van de startup.
Facebook is een van de grootste talent acquisiteurs. In ieder geval hebben mede-oprichters van Chainspace George Danezis, Shehar Bano en Sonnino inmiddels op hun LinkedIn-profiel vermeld dat ze in dienst zijn bij Facebook.
Chainspace is Facebook’s eerste overname op blockchain-gebied en volgens Mashable werkt Facebook aan een eigen cryptocurrencydienst voor gebruik in WhatsApp.

Chainspace helpt met bouwen van blockchain-applicaties. Het bedrijf ondersteunt een ‘community of makers’ en stelt als missie om iedereen te helpen meer controle te hebben over de digitale wereld.
Op haar website heeft Chainspace verklaard “we’re excited to announce that the team is moving on to something new”. Code en documentatie blijven volgens het bedrijf nog open source en gepubliceerd academisch werk blijft beschikbaar.

Meer informatie: Chainspace

Partners