23-11-2021

DBC & Blockchain Netherlands organiseren Dutch Blockchain Week 2021

Deel dit bericht

Na het grote succes van vorige jaren, zal van 6 tot en met 10 december alweer de derde editie van de Dutch Blockchain Week plaatsvinden! Het event, gericht op mondiale blockchain ontwikkelingen en het ecosysteem in Nederland, wordt gehost vanuit drie studio's in Nederland (Amsterdam, Utrecht en Eindhoven) en kan gratis online worden bijgewoond.

Deze editie wordt georganiseerd door een samenwerking van Dutch Blockchain Coalition (DBC), Blockchain Netherlands Foundation (BCNL) en eventpartners Lisk Center Utrecht, BrainBloc en Deloitte. BCNL en DBC organiseren op woensdag 8 (Eindhoven), donderdag 9 (Utrecht) en vrijdag 10 december (Amsterdam) een inspirerend programma rondom de thema’s Dutch Proud, To the moon & back, Decentralize Everything, Change Makers, Global Change en Long Road Ahead. Tijdens deze zes sessies, verdeeld over drie dagen, zal in de breedst mogelijke zin, aandacht worden gegeven aan alle aspecten van de ontwikkelingen rondom de blockchain technologie wereldwijd”, aldus mede-organisator en curator Jan Scheele.

Baanbrekende nieuwe Nederlandse startups, wereldwijde thought leaders, experts en ondernemers komen hier spreken over zaken als DeFi, NFTs, cryptovaluta, regulatie, mensenrechten, criminaliteit en veel meer. Naast het programma van BCNL en DBC, organiseren diverse andere partijen side-events tussen 6 en 10 december.

Dutch Blockchain Awards
Ook worden dit jaar weer de Dutch Blockchain Awards uitgereikt, in samenwerking met Computable . Het publiek kan vanaf 15 november een stem uitbrengen op de genomineerden in de categorieën: Social Impact Award, Enterprise Solution Award, Public Solution Award, Meaningful Education Award, Impactful Person Award en de BCNL Community Award.

Samenwerking
Na het succes van het gezamenlijk organiseren van de Dutch Blockchain Days is dit het tweede event waar de Dutch Blockchain Coalition en Blockchain Netherlands Foundation samen een breed programma en event neerzetten. Rudolf van Ee, oprichter van Blockchain Netherlands Foundation (BCNL), is blij met de verdere bundeling van krachten tussen BCNL en DBC: ”Door deze samenwerking kunnen we ons start-up en scale-up ecosysteem versterken en de samenwerking tussen dit ecosysteem, grote bedrijven, overheid en kennisinstellingen bespoedigen. Open innovatie is belangrijk in een wereld die snel verandert zeker bij technologieën die zo veel impact kunnen hebben zoals de ontwikkelingen op blockchain gebied.”

Peter Verkoulen, coalitiemanager Dutch Blockchain Coalition (DBC) is enthousiast over de samenwerking: “De DBC ontwikkelt als spil in het Nederlandse blockchain ecosysteem niet alleen activiteiten voor haar eigen community maar werkt ook samen met andere spelers aan het uitbouwen van dat Nederlandse ecosysteem. Daarom zijn we blij dat we samen met BCNL de Dutch Blockchain Week kunnen organiseren. Zo zorgen we voor een vruchtbare bodem voor nieuwe ontwikkelingen, op naar de grootschalige adoptie van gedistribueerde technologieën om maatschappelijke problemen op te lossen.” De samenwerking tussen BCNL en DBC verbindt de blockchain community in Nederland.

Meer informatie

Partners