02-05-2019

AWS biedt Managed Blockchain service

Deel dit bericht

Amazon Managed Blockchain is een volledig beheerde service die het gemakkelijk maakt om schaalbare blockchain-netwerken te maken en te beheren met behulp van open source frameworks Hyperledger Fabric en Ethereum.

Volgens Amazon is het bouwen van een schaalbaar blockchain-netwerk met bestaande technologieën ingewikkeld om op te zetten en moeilijk te beheren. Voor het maken van een blockchain-netwerk moet elk netwerklid handmatig hardware leveren, software installeren, certificaten maken en beheren voor toegangsbeheer en netwerkcomponenten configureren. Zodra een blockchain-netwerk actief is, moet de infrastructuur voortdurend gecontroleerd worden en aangepast aan wijzigingen.

AWS biedt als oplossing Amazon Managed Blockchain; een volledig beheerde service waarmee men met slechts een paar klikken een schaalbaar blockchain-netwerk kan instellen en beheren. Volgens AWS elimineert het de overhead die nodig is om het netwerk te maken en wordt het automatisch geschaald om te voldoen aan de eisen van duizenden applicaties die miljoenen transacties uitvoeren. Verder maakt Managed Blockchain het eenvoudig om een blockchain-netwerk te beheren en te onderhouden. Het beheert certificaten en laat eenvoudig nieuwe leden lid worden van het netwerk.

Meer informatie: AWS

Company:

AWS, Amazon

Partners