05-09-2019

Peter Verkoulen nieuwe Coalitiemanager Dutch Blockchain Coalition

Deel dit bericht

Per 1 september is Peter Verkoulen door Dutch Blockchain Coalition aangesteld als nieuwe Coalitiemanager. Hij volgt Frans van Ette op die terugkeert naar TNO. Zijn uitdaging: één integraal blockchainecosysteem voor Nederland realiseren.

De Dutch Blockchain Coalition heeft de afgelopen twee jaar een mooie groei doorgemaakt in zowel activiteiten waaronder de start van de use cases als in de coalitie zelf met de komst van een mooie groep nieuwe partners. Een periode waarin Frans van Ette als Coalitiemanager samen met alle partners dit mogelijk heeft gemaakt. Voor TNO, de werkgever van Van Ette, is de termijn van twee jaar verstreken en daarom keert Van Ette terug naar TNO om aldaar nieuwe initiatieven te ontplooien.

Na een lange zoektocht is de DBC verheugd dat de positie van Coalitiemanager vanuit haar eigen netwerk is ingevuld. Met Peter Verkoulen, voorheen CEO van DBC-kernpartner Brightlands Smart Services Campus in Heerlen, wordt we een bewezen coalitiebouwer binnengehaald. Verkoulen heeft veel ervaring in het optuigen en aansturen van complexe samenstellingen zoals de Dutch Blockchain Coalition.

Integraal blockchainecosysteem
Aan Verkoulen de opdracht om de komende jaren, in nauwe samenwerking met ambassadeur Rob van Gijzel en met alle huidige en toekomstige leden, de activiteiten en de use cases van de coalitie naar een volgend niveau te begeleiden.

Vanaf 1 september heeft Peter Verkoulen officieel het stokje van Frans van Ette overgenomen. “De afgelopen weken en maanden heb ik al een beetje warm kunnen draaien. Nu ben ik dan ècht begonnen. De DBC heeft zich de afgelopen jaren enorm mooi ontwikkeld, helemaal vanaf nul. Ik ben blij en trots een rol te mogen spelen in de verdere groei. Belangrijkste element daarin is om tot één integraal blockchainecosysteem voor Nederland te komen, waarin de DBC en andere organisaties elk hun eigen rol kunnen spelen. Op die manier kunnen we Nederland sterker maken in de wereld en de visie ‘Blockchain for Good’ meer kracht bij zetten”, aldus Verkoulen.

Partners