22-11-2019

Celonis haalt 290 miljoen dollar op voor aanbod process excellence

Deel dit bericht

Celonis kondigt aan dat het bedrijf ongeveer 290 miljoen dollar aan Serie C-financiering heeft opgehaald. De totale marktwaarde van het bedrijf komt daarmee op 2,5 miljard dollar.

De investeringsronde werd geleid door Arena Holdings, samen met een groep strategische investeerders en gevestigde ondernemers die met succes winstgevende, snelgroeiende bedrijven hebben opgeschaald. Deze groep bestaat onder meer uit Ryan Smith, medeoprichter en CEO van Qualtrics, en Tooey Courtemanche, CEO van Procore Technologies. Smith zal als speciaal adviseur van het bedrijf fungeren en nauw samenwerken met Celonis-bestuurslid en oprichter van Hybris, Carsten Thoma.

De Serie C-financiering brengt de totale investering in Celonis op ongeveer 370 miljoen dollar. In juni 2016 ontving het bedrijf een Serie A-financiering (27,5 miljoen dollar) en in juni 2018 volgde de Serie B-financiering (50 miljoen dollar), onder leiding van Accel en 83North, die ook deelnamen aan deze laatste ronde. Celonis is van plan om het nieuwe kapitaal te gebruiken om de wereldwijde verkoop- en marketinginspanningen te versterken en om het Celonis-platform uit te breiden.

Celonis stelt bedrijven in staat om inefficiënties in bedrijfsprocessen te ontdekken en hier realtime op te kunnen reageren. Deze processen worden verbeterd en gemonitord om optimale prestaties te kunnen garanderen. “Process Mining is als het uitvoeren van een röntgenfoto op elk operationeel proces: bedrijven kunnen (onzichtbare) inefficiënties ontdekken en concrete acties identificeren om processen te stroomlijnen, geld te besparen en de klantervaring te verbeteren”, aldus Alexander Rinke, medeoprichter en mede-CEO van Celonis.
Naast het aanbod van Process Mining wil Celonis toonaangevend geven op het gebied van Process Excellence.

Company:

Celonis

Partners