21-01-2020

NTT lanceert wereldwijde datacenterdivisie Global Data Centers

Deel dit bericht

Services provider NTT lanceert haar wereldwijde datacenterdivisie 'Global Data Centers'. Hierin bundelt NTT de bedrijven e-shelter, Gyron, Netmagic, NTT Indonesia Nexcenter, RagingWire en andere datacenterleveranciers die eerder actief waren onder het NTT Communications-merk. De divisie biedt naar eigen zeggen een van de grootste datacenterplatforms ter wereld met meer dan 160 datacenters in meer dan twintig landen en regio’s. Het bedrijf wil hiermee klanten en partners van de NTT Group een krachtig digitaal ecosysteem bieden met een wereldwijd bereik en lokale expertise.

Volgens  Ryuichi Matsuo, Executive Vice-President van de nieuwe divisie is het met één partner voor wereldwijde datacenterbehoeften voor klanten gemakkelijker om hun zakelijke doelen te bereiken. “Dat kan in een tijd waarin de cloud enorm groeit en datagebruik zorgt voor een toenemende vraag naar datacentercapaciteit. Daarom brengen we onze wereldwijde datacenteractiviteiten onder in één entiteit die een complete set van datacenteroplossingen en -diensten biedt, die inspelen op de klantvraag.”

Klanten hebben in de datacenters toegang tot een complete set van technologieoplossingen (van datacenter- en netwerkinfrastructuur en applicaties) tot en met complete lifecycle-services (van consultancy tot fit-out services tot beheer) en end-to-end managed services. NTT Ltd. heeft uitgebreide expertise in het bouwen van technologisch zeer geavanceerde datacenters met een lage total cost of ownership (TCO) en hoge redundantie. De wereldwijde aanwezigheid van NTT Ltd. ondersteunt end-to-end oplossingen met de flexibiliteit die klanten kunnen benutten om hun kritische IT-workloads over verschillende locaties te verdelen.

De nieuwe divisie wordt geleid door Ryuichi Matsuo en kent vier regio’s: Noord- en Zuid-Amerika, Azië/Pacific, EMEA, en India. Het nieuwe datacenterplatform is in de Verenigde Staten actief in belangrijke markten, waaronder Ashburn (Virginia), Sacramento (Californië) en Dallas (Texas), met uitbreidingsplannen voor Silicon Valley (Californië), Chicago (Illinois) en Hillsboro (Oregon). In Azië/Pacific zijn er datacenters in onder meer Tokio, Osaka, Hongkong, Singapore, Cyberjaya, Bangkok en Jakarta. In EMEA biedt NTT Ltd. locaties in Londen, Amsterdam, Frankfurt, Berlijn, München, Wenen, Zürich, Madrid en Johannesburg. In India zijn er belangrijke datacenters in Mumbai, Bangalore, Noida, en Chennai.

Tags:

Datacenters

Company:

NTT

Partners