11-05-2021

Gartner: Dynatrace leidend in Application Performance Monitoring

Deel dit bericht

Dynatrace, specialist in software intelligence, is door Gartner voor de elfde keer als leider gepositioneerd in het 2021 Magic Quadrant voor Application Performance Monitoring. Gartner positioneerde Dynatrace voor de tweede keer als beste in Ability to Execute en Completeness of Vision.

Dynatrace denkt dat het continueren van de positionering als leider door Gartner te danken is aan het richting kunnen geven aan een snel veranderende markt. Deze bestaat tegenwoordig uit dynamische hybride en multiclouds, die op een steeds hogere snelheid een toenemende hoeveelheid en variëteit aan data verwerken. Dat vergroot de cloudcomplexiteit en behoefte aan intelligente geautomatiseerde monitoring.

Applicatielaag observeren
Observeren van de applicatielaag blijft een kritisch aandachtspunt in elke cloudstrategie”, zegt Steve Tack, Senior Vice President Product Management van Dynatrace. “Voor veel klanten zijn applicaties het belangrijkste raakvlak waar de business en IT elkaar ontmoeten. Door onze functionaliteit voor het monitoren van applicaties te combineren met het observeren van hybride en multicloud omgevingen en geautomatiseerde analyses van de gebruikerservaring, blijven wij ons in de markt onderscheiden. Dat stelt klanten in staat de toenemende cloudcomplexiteit en innovatiesnelheid te managen en als gevolg daarvan hun resultaten verder te verbeteren.”  

Software Intelligence Platform
Het Dynatrace Software Intelligence Platform biedt uitgebreide functionaliteit voor multicloud monitoring, spanning logs, metrics, traces, user experience data en data van de nieuwste open-source standaarden, zoals OpenTelemetry. Het bevat tevens kunstmatige intelligentie voor het verbeteren van de IT-operaties (AIOps), als onderdeel van de AI-engine Davis. Deze functionaliteit identificeert automatisch afwijkingen in zowel de cloudperformance als het gedrag van gebruikers en prioriteert meldingen daarover op basis van hun businessimpact, in plaats van gissen. Verder reduceert Dynatrace’s platform veel handmatig werkzaamheden door het ontdekken en automatiseren van mogelijke configuratieverbeteringen in de hele infrastructuur.

Partners