29-12-2023

Cegeka neemt Key-Perfomance over

Deel dit bericht

Cegeka versterkt zich op vlak van Digital Experience Monitoring (DEM) met de overname van het Belgische bedrijf Key-Performance. Met een specialisme op vlak van Observability en kennis van APM solution (inclusief Dynatrace) vormt het bedrijf een strategische aanvulling op Cegeka's expertise om klanten zichtbaarheid en transparantie te geven in hun digitale ervaringen. Er worden géén financiële details vrijgegeven over de overname.

CEO Stijn Bijnens van Cegeka wil connecties faciliteren tussen mensen, apparaten, applicaties en data. "Observability is een sleutelbegrip in het monitoren en managen van zulke complexe en gedistribueerde systemen. Het stelt ons niet enkel in staat om risico’s te beperken, maar ook om de prestaties en de ervaring van de digitale ecosystemen die we ondersteunen te verbeteren.” Bart Watteeuw, Global VP Infrastructure, vult aan, “Met Key-Performance vinden we een partner met een bewezen track record op vlak van observability en diepgaande expertise van, onder andere, Dynatrace. Door deze specialisatie te integreren met de Cegeka Managed Services, kunnen we onze klanten de volgende cruciale stap bieden in het optimaliseren van hun digitale ervaringen.”

Digitale ervaringen naar hoger niveau brengen
Cegeka wil continu investeren in het verbeteren van digitale ervaringen van klanten. “Digital Experience Monitoring gaat verder dan louter het monitoren van IT-infrastructuur van klantomgevingen. Key-Performance focus’ op observability zal ons in staat stellen om bijvoorbeeld prestaties te optimaliseren en downtown te minimaliseren. Dat is van essentieel belang voor de ultieme gebruikerservaring. Dankzij de bijkomende expertise kunnen we ook voor het bewijs zorgen van naleving van opgelegde regelgeving. Of het nu gaat om het volgen van richtlijnen zoals DORA, NIS2 of andere industriespecifieke regelgeving. We kunnen het kader bieden dat deze richtlijnen ondersteunt”, zegt Watteeuw.

Verbeterde end-to-end monitoring van Infrastructuur tot Applicaties
Key-Performance is een specialist op vlak van Performance Engineering, Observability, kwaliteitsverzekering, met hoofdkantoor in Louvain-La-Neuve en activiteiten in België, Nederland en Luxemburg. De kernactiviteiten van Key-Performance bestaan uit professional services, implementatieprojecten en training. Concreet gaat het om Application Performance Management, Performance en load testing en Autonomous Performance Optimization.

“Ons doel was om een partner te vinden die Key-Performance kon helpen groeien in een ecosysteem dat de kwaliteit van de dienstverlening en de nabijheid zou garanderen die onze klanten gewend waren. Toen we door Cegeka werden benaderd, waren we meteen overtuigd door de spirit van de mensen die we ontmoetten. Cegeka is een familiebedrijf waarbij de klant centraal staat. Het hele Key-Performance team omarmde het project al snel. Door de groeimotor van Cegeka te koppelen aan onze expertise kunnen we onze mogelijkheden verder uitbouwen om klanten in Europa te begeleiden”, zegt Michel Kalis, General Manager van Key-Performance.

Company:

Cegeka, Dynatrace

Partners