05-08-2015

Forrester Wave Q3 2015 presenteert top In-Memory database platform aanbieders

Deel dit bericht

Het in-memory database platform wordt gebruikt door Enterprise Architecture professionals om real-time analytics mogelijk te maken en voor andere zware mutaties zoals IoT projecten en web workloads. Bovendien gebruiken applicatieontwikkelaars het bij het bouwen van applicaties die een snelle responsiveness moeten realiseren. In het “Forrester Wave” verslag van het derde kwartaal van 2015, presenteert Forrester de 11 belangrijkste softwareaanbieders van een dergelijk platform en vergelijkt deze met elkaar op basis van 19 criteria.

De marktleiders zijn SAP, Oracle, Microsoft, Teradata en IBM, waarin SAP het grootste aandeel heeft. Daarnaast was het bedrijf ook strategisch het sterkst en werd de huidige software van SAP het best beoordeeld door Forrester.

Naast de grootste spelers werden er ook een aantal veelbelovende bedrijven bij het onderzoek betrokken. Forrester betrok bij zijn top 11 namelijk de volgende goed presterende bedrijven op het gebied van In-Memory databases: Aerospike, DataStax, Kognitio, MemSQL, Starcounter en VoltDB. Vooral de softwareproducten van Kognitio, MemSQL en VoltDB scoorden hoog in de test en vormen hierdoor een serieuze bedreiging voor hun grotere concurrenten.

“De herkenning als goed presterend bedrijf in de Forrester Wave is een direct gevolg van ons vermogen in te spelen op de groeiende vraag naar snelle, van datavoorzienende applicaties,” gelooft Bruce Reading, President en CEO van VoltDB. “Voor de hedendaagse data-architectuur is snelle data noodzakelijk. VoltDB combineert streaming analytics en transacties om persoonlijke, contextuele, interactieve en real-time applicaties te leveren, wat tegenwoordig nodig is om te kunnen concurreren met de marktleiders.”

Het overzicht van de genoemde bedrijven en hun software is hieronder weergeven. 

biplatform afbeelding

 

Download het volledige onderzoek via deze link.

Lees het volledige nieuwsbericht over VoltDB hier

 

Company:

Forrester

Partners