05-11-2015

Quli wint Computable Award 2015 in categorie zorg

Deel dit bericht

Quli heeft dinsdagavond in de Jaarbeurs in Utrecht de Computable Award 2015 gewonnen in de categorie ICT-project van het jaar in de zorg. Vijf zorginstellingen, Amarant Groep, Arq, Dichterbij, Dr Leo Kannerhuis, Pluryn, en ICT-dienstverlener Ordina zijn de initiatiefnemers van Quli.

Quli staat voor Quality of Life. Het is een persoonlijk, digitaal informatie- en communicatieplatform voor de zorgbehoevende en een instrument om daadwerkelijk de regie te nemen over de eigen zorg. Patiënten kunnen op deze manier langer zelfstandig leven, terwijl familie, vrienden en verzorgers mee kunnen kijken. Tegelijkertijd draagt Quli bij aan een effectievere en betaalbare zorg.

De jury koos voor Quli vanwege de baanbrekende combinatie van social media en e-health en voor het design dat is afgestemd op de doelgroep. Ook is de impact op de zorgverlening groot. "Als Quli breed wordt verspreid, leidt dat tot een andere manier van zorgverlening en meer betrokkenheid van de burger", aldus de jury.

Quli kent drie pijlers: een persoonlijk gezondheidsplatform, een beveiligd sociaal netwerk en een appstore waarin de gebruiker apps kan selecteren die hem ondersteunen bij de zorg. Op het platform komen gezondheidsgegevens uit verschillende bronnen samen, verrijkt met zelf toe te voegen informatie. Denk aan data uit informatiesystemen van huisartsen, ziekenhuizen en apotheken. Maar ook gegevens die zijn verkregen via zelfmeetsystemen en sensoren, zoals slimme weegschalen en pleisters, wearables en stressmeters. De individuele patiënt bepaalt wat voor (medische) informatie wordt opgeslagen. Maar ook wat er met anderen wordt gedeeld.

Inmiddels maken meer dan dertig zorginstellingen en zevenduizend zorgbehoevenden dagelijks gebruik van Quli. Zo biedt een GGZ-instelling haar behandelprogramma’s via Quli aan. Een instelling voor verstandelijk gehandicapten gebruikt beveiligde beeldbeltechnologie. Een ziekenhuis kan laboratoriumuitslagen en ECG’s aan de patiënt beschikbaar stellen en een verpleeghuis kan zorgplannen en zorgrapportages aan de familie aanbieden.

Tags:

ICT-branche, Zorg

Company:

Quli, Computable

Partners