16-06-2016

‘Conduent Inc.’ nieuwe naam van af te splitsen BPO organisatie Xerox

Deel dit bericht

Xerox maakt vandaag de namen van de twee nieuwe beursgenoteerde bedrijven bekend die worden gecreëerd na voltooiing van de separatie. De Business Process Outsourcing (BPO) organisatie krijgt de naam Conduent Inc. Het Document Technology bedrijf zal Xerox Corporation blijven heten.

Conduent Inc.
De naam van de nieuwe onderneming is geïnspireerd en gebaseerd op de expertise om verschillende doelgroepen te binden door naadloze transacties aan te bieden in gebieden zoals customer care, transportoplossingen en betalingen in gezondheidszorg en providerservices. Ursula Burns, voorzitter en huidige CEO van Xerox: “Conduent Inc. begint een nieuw hoofdstuk als zelfstandig bedrijf met een naam die de krachtige en vitale business van Xerox uitstraalt. Conduent Inc. is goed gepositioneerd om voort te bouwen op haar sterke achtergrond als leider in business processes services en zal de waarde en cultuur van innovatie, diversiteit en integriteit van Xerox voortzetten.”

Met ongeveer 7 miljard dollar aan omzet in 2015 en 96.000 werknemers wereldwijd, zal Conduent Inc. een Fortune 500 business process services bedrijf zijn met expertise op transactie-intensieve processen, analytics en automatisering. Het gedifferentieerde aanbod van Conduent Inc. heeft invloed op het leven van miljoenen mensen, onder wie twee derde van alle verzekerde patiënten in de Verenigde Staten en meer dan de helft van alle mobiele telefoonabonnees in de VS. Het bedrijf zal daarmee het op één na grootste marktaandeel in de BPO industrie hebben.

Xerox
Xerox kondigt tevens aan dat het Document Technology bedrijf, dat van origine wereldwijd bekend staat om het verbeteren van de manier waarop de wereld werkt, te beginnen met kopiëren en nu vanwege digitale technologie, software en services, de merknaam Xerox behoudt.

Burns vervolgt: “Met een ongeëvenaarde merkwaarde in printing en imaging, is er geen betere naam voor onze documenttechnologie en documentoutsourcing activiteiten dan Xerox. Voortbouwend op onze kennis van de manier waarop de wereld werkt, communiceert en informatie deelt, zal het nieuwe Xerox klanten blijven helpen met het verbeteren van hun workflow, productiviteit en resultaten, ongeacht hoe ver ze zijn met digitalisering.”

Met een omzet van ongeveer 11 miljard dollar en circa 39.000 medewerkers heeft Xerox als Fortune 500 bedrijf een uiteenlopend portfolio van hardware, software en diensten die overheden en commerciële bedrijven van klein tot groot, ondersteunen. Xerox blijft wereldleider op het gebied van document- en contenttechnologie en tevens in de toepassingen, in Managed Print Services en voor workflow-oplossingen.

Partners