30-08-2016

Nieuwe versie van The Scrum Guide beschikbaar

Deel dit bericht

Scheppers van het Scrum Framework Ken Schwaber en Jeff Sutherland hebben een update van The Scrum Guide gepubliceerd. Nieuw is de toevoeging van vijf kernwaarden.

De nieuwe Scrum Guide bevat nu ook een gedeelte met vermelding van de kernwaarden van Scrum: Courage, Focus, Commitment, Respect en Openness. Volgens Ken Schwaber komen Scrum-pijlers als Transparency, Inspection en Adaptation echt tot hun recht als de kernwaarden van Commitment, Courage, Focus, Openness en Respect door het Scrum Team worden geïncorporeerd en nageleefd. “We hebben deze vijf waarden aan de Scrum Guide toegevoegd, omdat succesvolle inzet van Scrum afhankelijk is van mensen die steeds beter deze vijf waarden kunnen uitdragen.”

Feedback
Schwaber en Sutherland moedigen aan dat er feedback vanuit de gemeenschap komt via de The Scrum Guide User Voice website, waar men bijdragen voor veranderingen kan voorleggen. De toevoeging van Scrum Values aan de Scrum Guide was het meestgevraagde verzoek op de User Voice website. “Ken en ik lezen regelmatig bijdragen op het User Voice forum, en beoordelen elke suggestie uit de gemeenschap,” vertelt Sutherland. “De recente update van de Scrum Guide betekent officieel de erkenning van de kernwaarden voor elk Scrum team.”

De Scrum Guide is te vinden op www.scrumguides.org
Een webinar met video is te vinden op de website van Scrum Inc.

Tags:

Scrum

Company:

Scrum Inc.

Partners