16-06-2017

Wipro lanceert negen oplossingen om de invoering van blockchain te versnellen

Deel dit bericht

Wipro Limited, een toonaangevend wereldwijd bedrijf in IT, consulting- en bedrijfsprocessen, heeft negen blockchainoplossingen ontwikkeld voor het bank- en verzekeringswezen en voor de productie-, retail- en consumptiegoederensector. Deze oplossingen zijn in het Wipro Blockchain Innovation-lab in samenwerking met klanten gedefinieerd, ontworpen en ontwikkeld en tonen aan wat de toegevoegde waarde is van blokchain voor internationale ondernemingen.

De branchegerichte oplossingen hebben onder meer betrekking op gebieden als Delivery v/s Payments (DvP), onderpandbeheerdiensten waar drie partijen bij betrokken zijn, Skip Trace Consortia, handelsfinanciering, peer to peer-verzekeringen voor de deeleconomie en het beheer van ‘loyalty reward-programma’s’ in het bank- en verzekeringswezen. Voor de maakindustrie ontwikkelt Wipro oplossingen voor het bestrijden van namaakonderdelen en het volgen van luchtwaardigheidscertificaten, evenals traceerbaarheid in diverse logistieke ketens. Het voordeel van deze oplossingen is dat ze de processen efficiënter maken, kosten optimaliseren en innovatieve bedrijfsmodellen stimuleren.

In het Blockchain Innovation Lab van Wipro is het mogelijk om snel prototypes van blockchainoplossingen te bouwen. Door de inzet van blockchainomgevingen in een cloudgebaseerd laboratorium kunnen klanten vooraf gedefinieerde praktijkgerichte blauwdrukken en kant-en-klare oplossingen optimaal gebruiken en hiermee de ontwikkeling van blockchainoplossingen versnellen. Naast het laboratorium hebben klanten toegang tot de domeinspecialisten, technologische experts, eigen tools en procesmiddelen van Wipro, waardoor de ontwikkeling van hun blockchain een boost krijgt. Het laboratorium beheert technologieplatformen vanuit het partnerecosysteem van Wipro, dat onder meer bestaat uit blockchainplatformproviders, blockchain applicatie providers en providers van technologische toepassingen die zich specialiseren in blockchain use cases.

Bovendien geven de adviesdiensten van Wipro op het gebied van het identificeren en prioriteren van blockchaingebruikssituaties, het aanmaken van businesscases en de selectie van blockchainplatformen nog een extra boost aan blockchain van klanten. “Terwijl de eerste generatie ons het ‘Internet van de informatie’ heeft gebracht, levert de tweede generatie, die door blockchain wordt gedreven, ons het 'Internet van de waarde’“, aldus Don en Alex Tapscott , co-auteurs van Blockchain Revolution en oprichters van het Blockchain Research Institute. “Blockchain belooft ingrijpende veranderingen te brengen. Bedrijfsprocessen worden vereenvoudigd, waardoor er minder risico en een grotere transparantie ontstaat. Dat is een goede zaak. En dit is nog maar het topje van de ijsberg: persoonlijke en handelsleningen, risicobeheer, investmentbanking, treasurydiensten, globale markten, verzekeringen, technologie, zakelijke activiteiten en activabeheer zullen allemaal geraakt worden door blockchain.“

Krishnakumar N Menon, vice-president, Service Transformation van Wipro Limited: “Onze benadering van blockchain wordt gedreven door vernieuwing en ondersteund door onze advies- en consultingcapaciteiten die in de sector erkend worden. Ons krachtige expertisecentrum is erop gericht klanten te helpen innoveren. Wereldwijd willen klanten de sluier van geheimzinnigheid rond blockchaintechnologie wegnemen, terwijl ze streven naar blockchainoplossingen die snel opgeschaald kunnen worden naar productie. De volgende generatie digitale ecosystemen zal op blockchain worden gebouwd en daarom vinden we het belangrijk om in blockchainprogramma’s te investeren en deze op te schalen in overeenstemming met de behoeften van de klant.’’

Wipro stuurt met zijn wereldwijde adviesvaardigheden, het sterke partnerecosysteem op het gebied van blockchain en sectorspecifieke blockchainoplossingen, de invoering van blockchain op een pragmatische manier die past bij de klant. De klanten van Wipro streven actief naar het vinden van oplossingen voor specifieke situaties zoals grensoverschrijdende betalingen en Know Your Customer (KYC) in de bankwereld, transactieverwerkingsprocessen in de financiële sector, herkomst in de leveringsketen, peer to peer-verzekeringen in de deeleconomie en ‘track and trace’-oplossingen in het domein van de gezondheidszorg en levenswetenschappen.

Tags:

Blockchain

Company:

Wipro

Partners