27-12-2018

KPMG neemt belang in Nederlandse fintech-startup AdviceRobo

Deel dit bericht

Accountants- en advieskantoor KPMG investeert in de Nederlandse fintech AdviceRobo. Het bedrijf levert oplossingen die financiële risico's voor mensen en bedrijven die leningen aangaan beter helpt voorspellen. KPMG schaarde AdviceRobo vorig jaar bij de vijftig meest veelbelovende bedrijven in de eigen index FinTech 100.

AdviceRobo is een “absolute voorloper in de sector”, zoals Rob Fijneman, Head of Advisory bij KPMG, het omschrijft. De startup biedt voorspellende gedragsdiensten die werken op basis van kunstmatige intelligentie. De software die AdviceRobo gebruikt past al kunstmatige intelligentie toe op niet-financiële data, inclusief het gedrag van potentiële leners. Over niet al te lange tijd kunnen kredietverstrekkers met behulp van AdviceRobo hun kredietrisicomodellen verder optimaliseren. Enerzijds verlagen ze hiermee hun eigen kosten en anderzijds voorkomen ze overkreditering voor consumenten en bedrijven.

Uitbreiding dienstenaanbod
Fijneman: “Het doet ons goed dat wij met deze samenwerking dit soort voorspellende gedragsmodellen op basis van Artificial Intelligence kunnen toevoegen aan onze dienstverlening voor kredietverstrekkers. De AdviceRobo modellen stellen kredietverleners in staat hun kredietrisicomodellen te verbeteren en daarmee kosten te verlagen, vooral ook waar data de beperkende factor is. Het biedt daarnaast de mogelijkheden een grote impuls te geven aan het acquireren van nieuwe klanten.”

Tags:

Fintech, Startup

Company:

KPMG, AdviceRobo

Partners