31-01-2020

Fullstaq gecertificeerd als Kubernetes adviesbureau

Deel dit bericht

IT-dienstverlener Fullstaq is door de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) benoemd tot Kubernetes Certified Service Provider (KCSP). Fullstaq is daarmee naar eigen zeggen het eerste gecertificeerde Kubernetes-adviesbureau in Nederland.

Steeds meer organisaties kiezen voor containerisatie van software. Gartner voorspelt dat in 2022 meer dan 75 procent van de multinationals containerized applicaties draaien op productieomgevingen. In 2019 deed nog geen 30 procent van de multinationals dat. Kubernetes wordt wereldwijd gezien als het beste platform om deze containers en containerized applicaties te implementeren, updaten en beheren. De benoeming van Fullstaq tot Kubernetes Certified Service Provider is in een groeiende markt als deze daarom extra waardevol.

Voordelen van containerisatie
Containerisatie maakt het mogelijk om sneller en efficiënter applicaties en functionaliteit op te leveren. Compatibiliteitsproblemen zijn daarmee verleden tijd. Grote voordelen van Kubernetes zijn fault tolerance en horizontale schaalbaarheid. Het gebruik van containers sluit daarnaast perfect aan op een microservices-architectuur. Verder ondersteunt iedere grote cloud provider Kubernetes, waaronder AWS, Azure en Google Cloud Platform.

Strenge eisen
Het KCSP-certificaat wordt alleen uitgereikt aan service providers die aantoonbare ervaring hebben met de implementatie en adoptie van Kubernetes bij hun klanten. Volgens mede-oprichter Gerrit Tamboer van Fullstaq zijn de meeste van zijn klanten bezig met grootschalige cloud- en containerisatie-transformaties. “Het is fantastisch dat wij onze kennis en kunde mogen gebruiken om hen te helpen. Onze successen zijn nu erkend door CNCF, de belangrijkste organisatie achter Kubernetes. We waren al trots op wat we hebben bereikt, maar dit is een zeer welkome kers op de taart. We kijken ernaar uit om onze successen te herhalen bij nieuwe klanten."

De implementatie van Kubernetes is in de praktijk niet eenvoudig: traditionele applicaties zijn niet ontwikkeld met containerisatie als uitgangspunt. Daarom is er vaak een cloud native transformatie nodig. De engineers van Fullstaq zijn ervaren in het begeleiden van de transitie en zij zijn vrijwel allemaal Certified Kubernetes Administrators.

Company:

Fullstaq

Partners