07-03-2016

PA Consulting Group benoemd tot Scaled Agile Gold partner

Deel dit bericht

PA Consulting Group is benoemd tot Gold Partner van Scaled Agile. Dit partnerschap bouwt voort op ruim tien jaar ervaring van PA Consulting met de inzet van Agile bedrijfsvoering en de implementatie van het Scaled Agile Framework bij diverse opdrachtgevers.

Het Scaled Agile Framework (SAFe) geeft organisaties het fundament bij de invoering van Agile-methoden in alle lagen en delen van de organisatie. SAFe biedt PA Consulting de tooling om digitale transformaties van (inter)nationale organisaties te realiseren. In Nederland doet PA Consulting dit met name voor de financiële sector en de overheid.

In het afgelopen jaar heeft PA met succes SAFe ingevoerd bij één van de grootste farmaceutische ondernemingen ter wereld. Alle teams die volgens de SAFe-principes aan de slag zijn gegaan binnen deze organisatie, hebben naast financiële baten sterk verbeterde gebruikerservaringen en interne samenwerkingsverbanden bereikt.
De werkwijze op basis van SAFe steunt op vier belangrijke pijlers: grootschalige invoering van Agile; vereenvoudigd business design; invoering van Lean-principes; en een brede cultuurverandering.

Blauwdruk
Agile is inmiddels een nieuwe organisatievorm, die veel breder is gegroeid dan een werkmethodiek voor IT-projecten. Het SAFe-model helpt als blauwdruk voor wendbare organisaties, die zich aanpassen aan de continu veranderende digitale wereld en aan de komst van kleine concurrenten die snel kunnen opschalen. Bij Nederlandse instellingen uit de financiële en utilities sectoren realiseert PA Consulting organisatieverandering op basis van bewezen ontwerpen. Dit gebeurt op een kort cyclische en resultaatgerichte werkwijze.

Countryhead Jaap Büchli van PA Consulting Nederland kan agile niet meer wegdenken bij grootschalige verandertrajecten en IT-projecten. “Met de toepassing van SAFe kunnen we organisatiebreed werken met alle betrokkenen in een bedrijf: de IT-teams, het bestuur en de businessverantwoordelijken. Zo kunnen we de verwachtingen en realisatie van projectresultaten veel beter op elkaar laten aansluiten.”

Met SAFe in het portfolio leert PA Consulting grote organisaties wereldwijd om markten Agile te benaderen en zo hun concurrentiepositie te vergroten, meent CEO Dean Leffingwell bij Scaled Agile en grondlegger van SAFe. “Onze samenwerking met best-in-class partners als PA Consulting geeft aan hoeveel waarde wij eraan hechten om ondernemingen, die afhankelijk zijn van software en systemen, te helpen bij het verbeteren van hun time-to-market, het verhogen van kwaliteit en het vergroten van betrokkenheid onder medewerkers.”

Meer informatie: http://www.paconsulting.com/it-consulting/it-delivery-assurance/

Partners