30-03-2016

Acquia financiert community development van Drupal 8

Deel dit bericht

Acquia investeert een half miljoen dollar in de community development van Drupal 8. Met Module Acceleration Program versnelt Acquia de introductie van belangrijke Drupal 8-modules.

Het bedrijf betaalt moduleontwikkelaars en -experts binnen de Drupal-community voor het overzetten van populaire modules om krachtige, moderne digitale ervaringen te creëren. Leden van de Drupal-community bouwen en onderhouden de modules die de belangrijkste Drupal-functionaliteiten uitbreiden. Het gebruik van Drupal 8 is sinds de introductie in november 2015 twee keer zo hoog als dat van het zeer populaire Drupal 7. Het Module Acceleration Program is bedoeld voor de coördinatie en financiering van initiatieven die de ontwikkelingen binnen het Drupal 8-ecosysteem versnellen, en om de zakelijke-beheeroplossing voor digitale ervaringen uit te breiden.

Drupal 8 komt tegemoet aan de behoefte aan cross-platform flexibiliteit met een verbeterde contentvormgeving en ingebouwde REST API’s. Dankzij de zogenaamde ‘API-first’-benadering en het modulaire framework kunnen webontwikkelaars krachtige, gebruiksvriendelijke ervaringen creëren.

Module Acceleration Program
Inmiddels zijn meer dan dertig modules voltooid met behulp van het Module Acceleration Program. De komende zestig dagen staan nog eens twintig modules gepland voor ontwikkeling. Deelnemers aan het programma zijn onder andere moduleonderhouders en -bijdragers, freelancers en ontwikkelingsbureaus met Drupal-vaardigheden.

Community
Bijdragen uit de community zijn de kern van elk open source-project volgens medeoprichter en CTO van Acquia Dries Buytaert en tevens oprichter en projectleider van Drupal. “Drupal mag zich gelukkig prijzen met een community van meer dan 35.000 actieve bijdragers, geleid door veel van ’s werelds meest bekende merken. Samen met de community leveren we onze belangrijkste release van Drupal 8, waarmee we een framework bouwen, dat organisaties in staat stelt contextuele, meertalige en multichannel digitale ervaringen te bieden.”

Updates over modulevoortgang zijn te vinden in het Acquia Developer Center.

Meer informatie: www.acquia.com

Tags:

CMS, Drupal

Company:

Acquia

Partners