09-06-2016

HPE en Docker sluiten partnerschap

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise is een strategisch partnerschap aangegaan met Docker, platform voor ontwikkeling en beheer van gedistribueerde applicaties in containers. De bedrijven willen uitrol en beheer van containers vereenvoudigen.

Kern van de samenwerking is het HPE Docker server ready programma, waarbij HPE servers geleverd worden met Docker Engine bundels. De combinatie van HPE’s cloudinfrastructuur en Dockers Container as a Service stelt organisaties in staat om gedistribueerde applicaties te ontwikkelen die op elk platform kunnen draaien. Samen kunnen de bedrijven hybride infrastructuuroplossingen bieden, waarmee zowel legacy- als op microservices gebaseerde applicaties ondersteund worden.
Volgens executive vice president Antonio Neri van Hewlett Packard Enterprise wordt door de samenwerking met Docker de uitrol en het beheer van containers eenvoudiger voor IT-afdelingen. Over twee jaar tijd wordt volgens een voorspelling van Gartner meer dan de helft van de workloads in een containerplatform afgehandeld.

De Docker-ready HPE Servers (HPE ProLiant, HPE Apollo en HPE Cloudline) komen in het vierde kwartaal van 2016 op de markt.

Meer informatie: HPE

Company:

HPE

Partners