23-11-2018

SAP verwerft RPA-leverancier Contextor

Deel dit bericht

SAP heeft bekendgemaakt dat het Contextor SAS heeft overgenomen, aanbieder in ontwerp en integratie van robotic process automation (RPA), om SAP te helpen de ontwikkeling en uitbreiding van haar SAP Leonardo Machine Learning-portfolio te versnellen. Het Franse Contextor is in 2000 opgericht en gespecialiseerd in de ontwikkeling van robotic process automation software om slimme applicatie assistants, wizards en stand-alone bots te leveren.

De RPA-technologie van Contextor ontslaat zakelijke softwaregebruikers van repetitieve taken en maakt zowel bewaakte als onbewaakte RPA binnen en tussen applicaties mogelijk. Tot op heden hebben klanten van Contextor meer dan 100.000 bots ingezet voor het automatiseren van bedrijfsprocessen.

RPA zal de interacties tussen gebruikersinterfaces binnen SAP- en niet-SAP-applicaties vereenvoudigen. Contextor's RPA zal worden gecombineerd met SAP Cloud Platform en conversationele AI-technologie en document processing van SAP Leonardo Machine Learning om intelligente RPA te leveren, die SAP van plan is op te nemen haar belangrijkste oplossingen. De integratie van RPA in SAP S/4HANA zal begin 2019 plaatsvinden. Andere SAP applicaties zullen daarop volgen.

Partners