14-06-2019

AWS kondigt Amazon Managed Streaming aan voor Apache Kafka

Deel dit bericht

Amazon Web Services heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Amazon MSK, een volledig beheerde service voor Apache Kafka waarmee ontwikkelaars eenvoudig zeer beschikbare, veilige en schaalbare applicaties kunnen bouwen en uitvoeren op basis van Apache Kafka zonder zich zorgen te hoeven maken over het beheer van de onderliggende infrastructuur.

Amazon MSK is volledig compatibel met Apache Kafka, waardoor klanten eenvoudig hun on-premises of Amazon Elastic Cloud Compute (Amazon EC2) clusters naar Amazon MSK kunnen migreren zonder code-wijzigingen. Er zijn geen verplichtingen of initiële investeringen vereist om Amazon MSK uit te voeren, en klanten betalen alleen voor de capaciteit die ze gebruiken.

Apache Kafka wordt gebruikt om real-time datastreams van verschillende bronnen te verzamelen en analyseren, waaronder IoT-apparaten, website-clickstreams, financiële systemen en database logs. Hoewel veel gebruikers ervoor kozen om hun Apache Kafka-clusters zelf te beheren, spenderen ze vaak veel tijd en geld aan het beveiligen, schalen, patchen en zorgen ze voor een hoge beschikbaarheid voor Apache Kafka en Apache ZooKeeper-clusters, waarvoor Apache Kafka afhankelijk is voor resourcebeheer. Amazon MSK biedt alle kenmerken van Apache Kafka in combinatie met de beschikbaarheid, veiligheid en schaalbaarheid van AWS. Met slechts een paar klikken kunnen klanten Apache Kafka-clusters maken die zijn ontworpen voor hoge beschikbaarheid en die meerdere Availability Zones (AZ's) omvatten.

Klanten beginnen met het maken van een cluster in Amazon MSK met behulp van de AWS-console of de AWS CLI, en Apache Kafka-clients kunnen verbinding maken met een cluster met behulp van de open source API's van Apache Kafka. Amazon MSK is beschikbaar in de VS, EU (Ierland, Londen, Frankfurt, Parijs), Azië (Tokyo, Singapore, Sydney) en zal komend jaar uitbreiden naar extra AWS-regio's.

Tags:

Kafka, streaming

Company:

AWS, Amazon, Apache

Partners