27-01-2021

WhatsUp Gold 2021 integreert Log Management

Deel dit bericht

Progress heeft Progress WhatsUp Gold 2021 aangekondigd, de bekroonde software voor netwerkmonitoring. Deze nieuwe versie van WhatsUp Gold is uitgebreid met geïntegreerd log management en monitoring & beheer van systemen van derden via uitgaande REST API's en verbeterde rapportagemogelijkheden – zo is het eenvoudiger dan ooit om problemen te achterhalen en snel op te lossen.

Vandaag de dag moeten netwerken meer verkeer, in meer richtingen en vanuit meer apparaten aankunnen, waaronder fysieke en virtuele apparaten, switches, routers, draadloze toegangspunten, firewalls, cloudresources, diensten en applicaties. Elke nieuwe verbinding biedt niet alleen meer mogelijkheden, maar kan mogelijk ook nieuwe veiligheidsproblemen opleveren die netwerkprofessionals moeten oplossen, meestal met behulp van een enorm arsenaal tools en technische middelen.

Geïntegreerd Log Management
WhatsUp Gold 2021 biedt intuïtief, geïntegreerd log management voor het traceren van en het instellen van meldingen over Windows- en syslog-gebeurtenissen. Gebruikers kunnen voor elk apparaat in hun netwerk logs monitoren, filteren en zoeken, maar ook logmeldingen instellen en metatrends in de gaten houden (zoals wijzigingen in het aantal loggebeurtenissen). Dit kan allemaal binnen dezelfde interface en dat maakt problemen oplossen met WhatsUp Gold zo enorm eenvoudig. Progress blijft ook op dit gebied toonaangevend! IT'ers kunnen Syslog- en Windows-loggebeurtenissen beheren en meldingen instellen, net zoals ze de rest van hun netwerk monitoren – met dezelfde configureerbare dashboards en rapportagemogelijkheden. Daarnaast biedt WhatsUp Gold 2021 de volgende mogelijkheden en functies:

Uitgaande REST API's
Naast inkomende REST API's worden in WhatsUp Gold vanaf nu ook uitgaande REST API's ondersteund. Dankzij het uitgebreide pakket met uitgaande REST API-calls kunnen gebruikers REST benutten om vanuit externe systemen informatie te verstrekken aan WhatsUp Gold. Dankzij de integratie op applicatieniveau is het nu heel eenvoudig om functies naadloos te integreren met applicaties van derden, zoals Salesforce, Office 365 en andere applicaties. Bovendien kunnen gebruikers met inkomende REST API-calls taken automatiseren door specifieke gegevens te halen uit WhatsUp Gold of door informatie vanuit een ander systeem of script in te voeren.

Snellere HTML-rapporten
Rapportage in WhatsUp Gold is geoptimaliseerd voor HTML en e-mail. Dit betekent dat er veel sneller rapporten kunnen worden gegenereerd die ook nog eens veel gebruiksvriendelijker zijn. Bijvoorbeeld WYSIWYG-bestanden die hyperlinks bevatten en bijzonder gemakkelijk te delen zijn.
"De coronacrisis heeft een enorme impact op wanneer, waar en hoe we werken. Meer dan ooit tevoren hebben netwerkbeheerders een betrouwbaar centraal instrument nodig voor hun netwerkinfrastructuur," aldus John Ainsworth, senior vice-president Core Products bij Progress. "Dankzij de integratie van logbeheer in WhatsUp Gold 2021 hebben IT'ers nu de beschikking over één hoogwaardige en gebruiksvriendelijke oplossing voor netwerkmonitoring en logbeheer biedt. Zo kunnen ze netwerkproblemen snel oplossen, meestal voordat eindgebruikers iets in de gaten hebben – en dat is toch de heilige graal voor IT-professionals."

Met de WhatsUp Gold-netwerkmonitoringsoftware kunnen kleine en middelgrote bedrijven hun IT-infrastructuur en applicaties continu monitoren en beheren. Zo blijven optimale prestaties en een hoge beschikbaarheidsgraad van netwerk en apparatuur gegarandeerd. Om die reden is WhatsUp Gold dan ook door PC Magazine opgenomen in hun lijst met "Best Network Monitoring Software for 2020". Daarnaast heeft de oplossing een hoge waardering gekregen van publicaties zoals Network Computing UK en PC Pro Magazine – alsmede van organisaties als G2 en SoftwareReviews, een onderdeel van onderzoeks- en adviesbedrijf Info-Tech Research Group.

De meest recente editie van Progress WhatsUp Gold is per direct verkrijgbaar.

Bekijk ook de WhatsUp Gold Release webinar die op 11 februari om 15.00 uur (CET) begint.

Partners