21-12-2021

BlackBerry QNX door BMW Group gekozen voor rijhulpsystemen

Deel dit bericht

BlackBerry Limited gaat een meerjarige samenwerking aan met BMW Group om technologie te ontwikkelen voor toekomstige voertuigen van de autofabrikant. Als onderdeel van de overeenkomst geeft BlackBerry haar QNX-technologie in licentie aan BMW Group om nieuwe SAE Level 2/2+ rijautomatiseringsfuncties te ontwikkelen. Deze functies kunnen vervolgens voor meerdere merken en modellen worden ingezet. Daarnaast stelt BlackBerry een team van ingenieurs aan.

BMW selecteert BlackBerry vanwege zijn expertise en innovatieve embedded softwareoplossingen die veiligheid, betrouwbaarheid en beveiliging garanderen. Het nieuws volgt na onlangs aangekondigde BlackBerry QNX-samenwerkingen met andere marktleiders, waaronder Desay SV, Scania en Volvo Group.

"We zijn verheugd onze relatie met BMW Group te verstevigen en kijken ernaar uit om te ondersteunen met hun nieuwste voertuigen. Deze worden aangedreven en ondersteund door het nieuwste BlackBerry QNX-technologieplatform", aldus John Wall, Senior Vice President en Co-Head van BlackBerry Technology Solutions. "Met onze software als betrouwbare basis stellen we BMW in staat om klanten een buitengewone rijervaring te bieden met het hoogste niveau van systeemveiligheid."

BlackBerry QNX is de marktleider voor veiligheidsgecertificeerde embedded software in de automotive sector. Autofabrikanten en topmerken – zoals BMW, Aptiv, Bosch, Ford, GM, Honda, Mercedes-Benz, Toyota en Volkswagen – vertrouwen op BlackBerry QNX-software voor een breed scala aan veiligheidsgerelateerde systemen. Denk aan Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), digitale cockpits en beveiligde datagateways.

Partners