02-11-2015

Info Support start met Specflow-cursussen

Deel dit bericht

Info Support is gestart met cursussen in Specflow, de open source-tool voor .NET-softwareontwikkelaars. De IT-dienstverlener gebruikt hiervoor de cursusmaterialen van TechTalk en heeft een unieke samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Oostenrijkse softwareontwikkelaar.

Specflow is een tool die de werkwijze Specification by Example ondersteunt. Bij deze werkwijze, populair onder .NET-softwareontwikkelaars, gaat het erom dat alle betrokkenen dezelfde definities hanteren van specificaties die belangrijk zijn in het ontwikkelproces. Dit gebeurt door de specificaties te verduidelijken met concrete voorbeelden. Tijdens de sprint worden deze voorbeelden geautomatiseerd ingezet als test cases, om vast te stellen in hoeverre aan deze specificaties is voldaan. Specflow helpt bij zowel het opstellen van specificaties als bij het geautomatiseerd testen. Ook Java-ontwikkelaars kunnen volgens een vergelijkbaar principe werken en gebruiken daarvoor meestal de tool Cucumber, waar Specflow op is geïnspireerd. 

Johan Vink, Competence Leader Testing & QA bij Info Support: “De agile manier van werken wint terrein en een tool als Specflow past daar uitstekend bij. Specflow is een krachtige tool, waar je met de juiste kennis veel uit kunt halen. Dankzij de concrete voorbeelden die de product owner aan de specificaties toevoegt, krijgen de stakeholders en het ontwikkelteam een gedeeld beeld van datgene wat opgeleverd moet worden. Daarmee wordt het aantal fouten als gevolg van verschillen in interpretatie sterk gereduceerd. Door de voorbeelden te automatiseren kunnen ontwikkelaars eenvoudig en efficiënt bijsturen en uiteindelijk een passend eindproduct afleveren. De cursusmaterialen van TechTalk helpen ons goede praktijkgerichte cursussen neer te zetten.” 

Christian Hassa, Managing Partner van TechTalk: “Wij zijn erg blij met Info Support als partner voor Specflow-cursussen in Nederland. Info Support is een betrouwbare en deskundige IT-dienstverlener die als geen ander de kneepjes van het vak kan overbrengen aan andere professionals.”   

Tags:

.NET

Company:

Info Support

Partners