26-02-2016

Capgemini breidt samenwerking met Amazon Web Services uit

Deel dit bericht

Capgemini gaat wereldwijd meer capaciteit vrijmaken om klanten te helpen bij de bouw en migratie van applicaties voor Amazon Web Services (AWS). Als onderdeel van het cloud services programma, dat voorziet in cloud adviesdiensten, migratie en managed business services, zal Capgemini met 'Capgemini Cloud Choice with Amazon Web Services' onder meer investeren in een specifieke migration factory voor AWS technologie en de ontwikkeling van branchespecifieke IP-oplossingen die op basis van AWS zullen worden aangeboden.

De Capgemini migration factory voor AWS, in Chennai en Bangalore, zal klanten ondersteunen bij de migratie van enterprise applicaties naar AWS Cloud. Daarnaast zullen er tegen het einde van 2016 zo’n 1.000 specialisten zijn getraind in India, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Nederland en Frankrijk. De migration factory zal gebruik maken van het AWS Cloud Adoption Framework (AWS CAF) om workloads sneller en efficiënter te migreren naar AWS Cloud.

Met een intensievere focus op AWS wil Capgemini onder meer specifieke cloud-advies en –migratiediensten gaan aanbieden voor de financiële sector, gebaseerd op Capgemini’s IP-oplossingen en gehost op AWS Cloud. Een van de al beschikbare diensten in dit verband is Capgemini’s Insurance Connect, een volledig gemanaged serviceplatform voor verzekeraars, dat gegevensverwerking, digitale diensten en analyses op basis van AWS mogelijk maakt. Voor verzekeraars die te maken hebben met sterk wisselende workloads, biedt het schaalbare AWS Cloud een efficiënte manier om diverse functies te integreren, zoals CRM, polisadministratie en het acceptatieproces. De rekencapaciteit kan verhoogd worden op basis van “Pay-per-Use” met een minimale investering vooraf. Ook klanten die hun bestaande SAP-oplossingen willen migreren naar de cloud of gebruik willen maken van SAP S/4HANA, kunnen profiteren van de samenwerking tussen Capgemini en AWS. Zij beschikken niet alleen over de laatste releases van SAP-oplossingen, maar kunnen ook hun workload optimaliseren en op een geïntegreerd leveringsmodel terugvallen.

Capgemini’s verscherpte focus op AWS is een belangrijk bestanddeel van Capgemini’s Cloud Services programma, ‘Cloud Choice’, dat via nauwe samenwerking met cloud-partners diverse diensten aanbiedt, zoals: Business Cloud Assessment en Strategie, proof of concepts, het migreren van applicaties naar de cloud, Platform as a Service, Infrastructure as a Service, Business Process as a Service en Cybersecurity.

Tags:

AWS, Amazon

Company:

Capgemini

Partners