08-03-2016

Mendix tekent aansluitovereenkomst met Surf

Deel dit bericht

Mendix, aanbieder in digitale innovatie en Applicatie Platform-as-a-Service (aPaas), heeft een aansluitovereenkomst getekend met SURF, ICT-samenwerkingsorganisatie voor onderwijs en onderzoek in Nederland. Daarmee is Mendix toegetreden tot SURFconext.

Door de aansluiting met SURFconext is het voor onderwijsinstellingen gemakkelijk om gebruik te maken van het Mendix-platform en ontstaat een technische koppeling tussen de onderwijs- en onderzoeksinstellingen die lid zijn van SURF en de cloud-oplossingen van Mendix. De koppeling zorgt ervoor dat authenticatie centraal wordt afgehandeld binnen een single sign-on omgeving. Hierdoor hoeft een universiteit zich slechts eenmaal aan te melden in de netwerkomgeving, om vervolgens toegang te krijgen tot alle cloud-diensten die door SURF worden aangeboden.

Geert Eenink van SURF is blij met de opname van Mendix in de dienstverlening. “Ons doel is onder andere om onderwijsinstellingen op een laagdrempelige en veilige manier te koppelen aan software. We zien deze aansluitovereenkomst als een eerste stap naar een intensievere samenwerking met Mendix.”

App-store
Volgens CEO en mede-oprichter van Mendix Derek Roos past de onderwijssector goed bij Mendix. “Bijkomend voordeel van de overeenkomst is dat Mendix de mogelijkheid biedt een app-store voor onderwijsinstellingen in te richten. Zo kunnen aangesloten onderwijsinstellingen hun apps delen en gebruik maken van elkaars kennis.”

Meer informatie: www.mendix.com

Tags:

onderwijs, PaaS

Company:

Mendix

Partners