09-03-2016

Open platform DASA ontwikkelt universeel kwalificatieprogramma voor DevOps

Deel dit bericht

Adviesbureau Quint Wellington Redwood richt samen met een aantal bedrijven uit de IT-sector het onafhankelijke en open platform DevOps Agile Skills Association op, met als doel een universeel kwalificatieprogramma voor DevOps te ontwikkelen.
 
De DevOps Agile Skills Association (DASA) is een non-profitorganisatie die een wereldwijd platform faciliteert om de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van DevOps en Agile te stimuleren. DASA is opgezet als een community-gedreven platform en biedt deelnemende organisaties de kans een bijdrage te leveren aan het opstellen van functiespecifieke competenties en curricula.

Oprichtingspartners zijn naast Quint Wellington Redwood ook de bedrijven Altkom Akademia, Auslyn Group, Computrain, Capgemini Educational Services, Deltamine, Electric Cloud, Gibraltar Software Glasspaper, Global Knowledge, IMS Asia, Inedo, the International Software Quality Institute (iSQI), ITpreneurs, ITSM Professional Consulting, JFrog, Koenig, Makeit, Pink Elephant, Simagine Business Simulations, SMIX, UXC Consulting, Wakaru en Xebia. De huidige leden vertegenwoordigen IT-consultancy- en/of opleidingsorganisaties uit meer dan twaalf landen verspreid over zes continenten. Wat DASA betreft zijn deze 23 leden nog maar het begin.

Brede toepassing
De initiatiefnemers van DASA zijn ervan overtuigd dat DevOps en Agile een uiterst krachtige set van principes, richtlijnen en tools bieden waarmee zowel bedrijven als non-profitorganisaties beter kunnen inspelen op wensen en behoeften van hun stakeholders. In een recent rapport voorspelt onderzoeksbureau Gartner dat DevOps in 2016 brede toepassing gaat krijgen en niet langer als nichestrategie zal worden gezien. De verwachting is dat een kwart van alle Global 2000-organisaties DevOps gaat invoeren. Dit betekent dat bedrijven over de hele wereld naarstig op zoek gaan naar professionals die verstand en kennis hebben van DevOp, om de traditionele scheiding tussen ontwikkeling en beheer te overbruggen.
CEO Maurice Boon van de Quint Wellington Redwood Group streeft naar versnelde invoering van DevOps binnen organisaties. “Dit doen we door een relevant kwalificatieprogramma te ontwikkelen. Ons doel is een alom gerespecteerd merk op te bouwen op het gebied van competentieontwikkeling voor DevOps.”

Inspireren van IT-professionals
Aantrekken van professionals met de vereiste DevOps-vaardigheden wordt een steeds dringender noodzaak. Het is voor organisaties belangrijk te weten welke competenties nodig zijn voor het invullen van de nieuwe functies die de verschuiving naar DevOps met zich meebrengt. DASA wil organisaties hierbij de hand reiken door functies te definiëren en een universeel kwalificatieprogramma te ontwikkelen voor scholing in vaardigheden op het gebied van DevOps en Agile.

Doelen
Organisaties over de gehele wereld zijn van harte uitgenodigd om lid te worden van DASA en een bijdrage te leveren aan het definiëren van DevOps-functies en de bijbehorende leerdoelen.
DASA richt zich op de volgende doelen:
· Belangstelling en aandacht opwekken voor de noodzaak tot competentieontwikkeling;
· Opstellen van een relevant en leveranciersonafhankelijk kwalificatieprogramma voor DevOps-professionals;
· Stimulatie van open-source kwalificaties voor DevOps-vaardigheden;
· Basiskwaliteit waarborgen van opleidingsprogramma’s die op de markt worden gebracht;
· Opleidingsprogramma’s van leden inhoudelijk afzetten tegen het referentiekader voor functiespecifieke competenties.

Meer informatie: www.quintgroup.com

Partners