06-06-2016

Xebia: Agile transformatie leidt tot versnelling time-to-market

Deel dit bericht

Overgaan tot een Agile transformatie levert een organisatie een versnelling van de time-to-market op, blijkt uit een onderzoek door Xebia onder ruim 300 senior managers.

Specifiek ten aanzien van het marktaandeel wordt er bij het uitvoeren van een Agile transformatie een gemiddelde versnelling van de time-to-market van nieuwe producten en services verwacht van ruim 40 procent. Minder dan 10 procent verwacht dat een Agile transformatie geen effect zal hebben op de time-to-market snelheid. Daarentegen verwacht bijna 10 procent dat men twee keer zo snel de producten naar de markt kan brengen. Volgens Business Unit Manager Enrique Zschuschen bij Xebia is snelheid cruciaal in de huidige markt is. “Veranderingen volgen elkaar in snel tempo op en go-to-market speed kan bepalend zijn voor overleven en succes.”

Marktaandeel
Gevraagd naar de effecten van een time-to-market versnelling van 10 procent, verwacht men een gemiddelde groei van 7 procent van het marktaandeel. Minder dan 20 procent verwacht dat een versnelling in time-to-market geen effect op het marktaandeel zal hebben. Wanneer een 10 procent time-to-market versnelling leidt tot een gemiddelde groei van 7 procent marktaandeel, dan zal naar verwachting een versnelling met 40 procent leiden tot een toename in marktaandeel van 15 tot 25 procent.

Omzet
Nederlandse bedrijven laten aantoonbaar marktaandeel en dus omzet liggen wanneer zij niet overgaan tot een Agile transformatie van de organisatie, concludeert Zschuschen. “Dit heeft uiteraard ook effect op de concurrentiekracht van het Nederlandse bedrijfsleven, nationaal maar zeer zeker ook internationaal.”  

Meer informatie: Xebia

Tags:

Agile

Company:

Xebia

Partners