21-12-2016

ICT-brancheverenigingen KNVI, Ngi-NGN en SOD fuseren

Deel dit bericht

De ICT-brancheverenigingen KNVI, Ngi-NGN en SOD fuseren per 1 januari 2017 tot een nieuwe Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals. Onder luid applaus zijn de bestuurders die vanuit de drie verenigingen doorgaan als één nieuw bestuur na Algemene Ledenvergaderingen verwelkomd door de leden. De nieuwe Nederlandse beroepsvereniging vertegenwoordigt meer dan 200.000 professionals op het gebied van informatievoorziening en informatiebeheer.

Het samengaan van de drie verenigingen is historisch: de vakgebieden van de informatieprofessionals van de verenigingen vertonen grote overlap. Informatie is dé kern in de huidige samenleving die midden in een digitale transformatie terecht is gekomen. De informatieprofessionals van de nieuwe KNVI ondersteunen de maatschappij door het maken, beheren en leveren van vele producten en diensten, en door het leveren en opbouwen van kennis. De informatieprofessional 3.0 is dan ook een van de centrale thema’s van de vereniging, meldt KNVI.

Rijker aanbod
Door de producten en diensten van de drie verenigingen samen te voegen moet een rijker aanbod ontstaan voor informatieprofessionals. Dit aanbod is de kern van waar de vereniging om draait: kennis delen en kennis maken. De Special Interest Groups, de afdelingen en de regio’s van de vereniging hebben daarin een belangrijke rol door het organiseren van evenementen en het inhoudelijk ontwikkelen en verrijken van het vakgebied. De nieuwe KNVI staat vanaf 1 januari 2107 onder duo-voorzitterschap van Wouter Bronsgeest en Paul Baak.

Raad van Advies
De nieuwe KNVI wordt versterkt door een Raad van Advies onder voorzitterschap van Europarlementariër Marietje Schaake. Zij zal zich onder meer richten op digitale vrijheid en het Europese buitenlandbeleid. De andere leden van deze Raad van Advies zijn Klaas Brongers, Eric van Dijk, Stella Kuin, Marjolein Nieboer en Michel Wesseling.

Meer informatie: KNVI

Tags:

ICT-branche

Company:

KNVI, SOD, Ngi-NGN

Partners