23-03-2017

Software AG viert 25ste verjaardag van BPM-software ARIS

Deel dit bericht

Sinds lange tijd is ARIS een belangrijk tool voor beheren, analyseren en verbeteren van de klantreis en bedrijfsprocessen. Software AG viert de 25ste verjaardag van Aris op haar stand op CeBIT 2017.

Tijdens CeBIT is ARIS opnieuw gepresenteerd als een innovatieve software-suite die fungeert als collaboratie- en veranderplatform voor bedrijven en overheidsinstellingen die een digitale transformatie ondergaan. Een sneak-preview van de nieuwste versie ARIS 10 is tijdens CeBIT gepresenteerd. Onder het motto ‘manage je digitale toekomst’ toonde CTO Wolfram Jost van Software AG en een van de grondleggers van ARIS, highlights van de nieuwste versie: slimme visualisatie en analyse van KPI’s met de nieuwe module ARIS Aware, planning voor IoT-scenario’s, managen van klantervaringen (customer experience), ondersteuning voor de General Data Protection Regulation (GDPR)-richtlijnen van de EU (AVG) en meer. De nieuwe versie is vanaf medio april beschikbaar.

Dr. Jost is overtuigd: “ARIS is een belangrijk managementinstrument voor iedere onderneming die wil slagen in haar digitale transformatie. Het vertaalt de bedrijfsstrategie naar de operationele processen van een bedrijf, integreert ze in de customer journey en creëert inzicht in de mate van succes van de transformatie door continu de performance- en risico-indicatoren te monitoren en analyseren. ARIS verbetert de communicatie onderling en bevordert de samenwerking tussen experts, materiedeskundigen en proceseigenaren, over afdelingsgrenzen heen. Het ondersteunt onze klanten in het bereiken van hun verander-, verbeter- en beheersdoelstellingen.”

In december 2016 kreeg ARIS een ‘gouden zegel’ voor de eerste plaats in een studie van BARC over process modeling tools. “ARIS voldoet volledig aan alle noodzakelijke criteria voor ondersteuning van modelbeheer, standaardnotaties, conventiebewaking, samenwerking en informatieanalyse.” (BARC Product Study, Process modeling tools, Software AG ARIS 2016, door analisten: Sabine Kraus, Dr. Martin Böhn, December 2016.)

Meer informatie: Software AG

Partners