17-05-2017

Valiantys Benelux reseller voor Atlassian project management software

Deel dit bericht

Voor de productlijn van Atlassian, een softwarereeks voor agile project management, zijn nu ook in de Benelux directe levering, support en aanvullende producten/diensten beschikbaar. Het Franse bedrijf Valiantys, sedert 2006 een Platinum Solution Partner van Atlassian, heeft een kantoor geopend in Rotterdam, van waaruit het bedrijf gebruikers van Atlassian tools, zoals JIRA, JIRA Service desk en Confluence professionele ondersteuning en training kan bieden.

De Atlassian producten richten zich enerzijds op IT-afdelingen met software voor Agile ontwikkelteams die taken willen uitzetten, sprints willen plannen en diverse ontwikkelingen automatisch willen volgen en managen. Anderzijds is op basis van het vlaggenschip JIRA ook een service desk oplossing ontwikkeld, waarmee businessvraagstukken in kaart zijn te brengen en te beheren. De Agile werkwijze biedt deelnemers aan ontwikkelprojecten veel vrijheden, maar de effectiviteit van hun samenwerking heeft baat bij goed gereedschap waarmee zich consistent de diverse processtappen met ’scrums’ en ’sprints’ laten administreren. De tools van het van oorsprong Australische bedrijf passen geheel in de trend van DevOps met snelle ontwikkeling en gelijktijdige uitrol van systemen voor de cruciale business functies van uiteenlopende organisaties, variërend van startup tot grote onderneming.

Rotterdamse vestiging
Atlassian werkt met partners bij de distributie en verkoop van haar softwareproducten. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Voor Valiantys, dat kantoren heeft in Toulouse, Parijs, Londen, Montreal, Olten en Lausanne, is dit reden om zich te vestigen in Nederland. De keuze viel op Rotterdam vanwege de bereikbaarheid per trein van Brussel, waar zich de grootste gebruiker van Atlassian software in Europa bevindt. Vanuit het kantoor in de Maasstad kunnen de gebruikers professionele ondersteuning van Atlassian experts krijgen in de Nederlandse, Franse of Engelse taal. Daarnaast organiseert het bedrijf producttrainingen zowel in het Rotterdamse kantoor als bij de klanten zelf.
Op 7 juni a.s. zal in de middag ter gelegenheid van de opening van het kantoor een workshop rondom het thema projectmanagement worden georganiseerd. Daarna is er gelegenheid om in een informele sfeer kennis te maken met het Nederlandse Valiantys team en het Europese management van Atlassian. Adres: Wilhelminaplein 1-40, Rotterdam, 3072 Rotterdam.

Agile aanpak
Volgens Frédéric Cornec, General Manager voor de Benelux operatie van Valiantys, is naast de aanwezigheid van Atlassian ook de toegenomen vraag van klanten naar expertise en aanvullende producten een reden van vestiging in ons land. ”De methodieken stonden altijd centraal bij de interactie tussen de vraagkant, de business en de IT afdeling, de leveranciers. De Agile aanpak heeft tot doel de frictie tussen IT en business weg te nemen. Een bedrijf dat wil overleven, moet zijn bedrijfsprocessen snel kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Het beheren van meervoudige projecten, het creëren van samenwerking tussen de leden van diverse projectgroepen, een incidentmanagement dienst, het inrichten van self service oplossingen: het is effectief en efficiënt op te zetten vanuit JIRA, JIRA Service Desk en Confluence. Door de precieze afstemming met onze add-ons kunnen gebruikers van Atlassian tools snel starten en hun toepassingen verrijken met aanvullende functionaliteit, gericht op het verfijnen en vereenvoudigen van het werken met de tools.”

Managed service
Valiantys levert de software onder bedrijfsgebonden licentievoorwaarden als een webgebaseerde managed service oplossing. Het bedrijf heeft in de afgelopen tien jaar veel expertise opgebouwd in gebruik, levering en implementatie van Atlassian tools. De Australiërs concentreren zich op het onderhouden en uitbouwen van de kernfunctionaliteit. Volgens Cornec dekt het resultaat alle fasen in een Agile ontwikkelproject af, maar is de prijs van de productlijn beduidend lager dan andere software life cycle raamwerken. Valiantys heeft zelf al honderd directe klanten in de Benelux voor zowel de Atlassian productreeks, maar ook voor de eigen add-ons.

Meer informatie: Valiantys

Tags:

Agile, DevOps, Scrum

Company:

Valiantys, Atlassian

Partners